Meeting cafe
Image default
Woning en Tuin

Speeltoestel van speeltoestel-koning.nl

Op speeltoestel-koning.nl is het mogelijk om een speeltoestel of speelhuis te kopen. De website is dé koning als het gaat om speelgoedtoestellen en speelhuisjes die gemaakt zijn van hout. Tegenwoordig hebben veel kinderen vrij toegang tot diverse elektrische apparaten waaronder mobiele telefoons, laptops en tablets. Daarom zijn kinderen snel geneigd om, zodra ze thuiskomen van school of het sporten, het elektrische apparaat erbij te pakken en urenlang vertoeven op de bank of op hun bed. Met een toestel van hout worden kinderen gestimuleerd om minder snel het elektrische apparaat erbij te pakken en juist lekker buiten te gaan spelen. 

Houten toestellen van Speeltoestel-koning.nl 

Op de website van speeltoestel-koning.nl zijn alleen speeltoestellen van hout te vinden. Het fijne aan dit materiaal is dat het hout is voorzien van de TÜV keuring waardoor men verzekerd is dat de toestellen veilig zijn in gebruik. Bovendien laat het ook direct zien dat het van hoge kwaliteit is. In principe kan een toestel van hout een leven lang meegaan. Als de kinderen eruit ‘gegroeid’ zijn, dan kan het toestel makkelijk worden doorverkocht om op die manier andere kinderen weer te verblijden met een leuk toestel waar zij jarenlang in kunnen klimmen en klauteren. 

Vaker buiten spelen

Het hebben van speeltoestellen of speelhuisjes bevordert het buitenspelen van kinderen. Vooral kinderen in grote steden spelen weinig buiten omdat er weinig voorzieningen te vinden zijn in de wijk waar zij gerust en veilig kunnen spelen. Daardoor zijn deze kinderen geneigd om binnen te blijven en dus, wederom, het elektrische apparaat erbij te pakken. Met een toestel van hout in de tuin hoeven deze kinderen niet meer te zoeken naar een veilige plek om te spelen maar hebben ze direct toegang tot de tuin. Bovendien zijn de toestellen vaak ook groot genoeg om met meerdere kinderen erop te spelen waardoor het sociale leven van de kinderen ook nog eens gestimuleerd wordt. Buiten spelen met elkaar is niet alleen heel gezond voor het lichaam maar ook voor het brein. Het laat kinderen hun fantasie gebruiken, oplossingsgericht denken en leert de kinderen met zijn allen samenwerken.