Meeting cafe
Image default
Bedrijven

De bio ethanol haard en alles wat u hierover wilt weten!

Heeft u plannen om in de nabije toekomst een fraaie haard voor in uw woning aan te schaffen? Dan zijn er natuurlijk tal van haard soorten waar u uit kunt kiezen. Denk aan pelletkachels, elektrische haarden, houtkachels, gashaarden of bio ethanol haarden. De laatstgenoemde haard soort, de bio ethanol haard, is de laatste tijd behoorlijk populair geworden bij mensen die op zoek zijn naar een ideaal soort verwarming voor in huis. Wat maakt een bio ethanol haard zo aantrekkelijk? Wat is er kenmerkend voor dit type huishaard? En welke voordelen hebben bio ethanol haarden te bieden aan hun gebruikers? In deze bijdrage gaan we in op alles wat belangrijk is om te weten over bio-ethanol haarden!

 

Wat is een bio ethanol haard voor een haard type?

Eerst moet natuurlijk goed helder zijn wat een bio ethanol haard is. Bio-ethanol haarden zijn haarden die gestookt worden met een duurzame soort brandstof: bio-ethanol. Deze brandstof is vervaardigd uit de suikers van diverse planten, met name uit suikerbieten en maïs. Omdat bio-ethanol als brandstof gemaakt is van 100 procent natuurlijke organische materialen cq. reststoffen, wordt deze aangeduid met de term ‘bio’. Het gedeelte van deze brandstof dat kan branden, is de ‘ethanol’. Ethanol is feitelijk een soort alcohol, dat vrijkomt bij de vergisting uit de suikers van maïs of suikerbieten. Bio-ethanol wordt overigens niet alleen gebruikt als brandstof voor bio-ethanol haarden, maar ook in benzine. Om precies te zijn E10 benzine. Kenmerkend voor bio-ethanol is dat deze brandstof enkele procenten minder CO2 uitstoot dan andere soorten brandstoffen. Dat lijkt niet veel, maar zorgt er wel voor dat het milieu minder belast wordt en de CO2-uitstoot beperkter is.

 

Bio-ethanol wordt steeds vaker gemaakt van stro en prachtriet

Bio-ethanol komt met name uit Zuid-Amerika en moet natuurlijk verwerkt en daarna verscheept worden. Dat is belastend voor het milieu. Maar recent is er een trend waarbij de verscheping minder noodzakelijk wordt, omdat er ook ethanol gewonnen kan worden uit stro en riet. En die plantenstoffen kunnen gewoon op locatie gekweekt en verwerkt worden, zodat er aanzienlijk minder transport nodig is en zal zijn in de toekomst.

 

U heeft geen schouw nodig bij uw haard

Interessant aan bio ethanol haarden is dat je, anders dan bijvoorbeeld bij een standaard houthaard, geen schouw nodig hebt. Dit scheelt ruimte in uw woonkamer. U kunt een bio ethanol haard namelijk gemakkelijk bijvullen, doordat er slechts een metalen bak gebruikt wordt waar het ethanol in gedaan kan worden.

 

Voordelige keuze in vergelijking met andere haarden

Wat een bio ethanol haard ook geliefd maakt, is dat de aanschafkosten erg meevallen. Koopt u een bio ethanol haard, dan betaalt u aanzienlijk minder dan wanneer u besluit om een gashaard, kachel of houthaard te kopen. Daarbij heeft u de garantie dat er qua modellen, merken en stijlen veel te kiezen valt. Er zijn uiteenlopende types ethanol haarden beschikbaar, die zowel ingebouwd kunnen worden als los tegen een wand of muur geplaatst kunnen worden. Fijn is daarbij dat deze haard soort zonder een installateur in werking gezet kan worden. Als u een beetje handig bent, heeft u voor de installatie van de bio ethanol haard geen installatiebedrijf nodig. En dat scheelt natuurlijk ook weer wat geld!

 

Veel meer sfeer en gezelligheid in uw woonkamer

Bio ethanol kachels zijn minstens zo sfeervol als pelletkachels, gashaarden of open haarden die gestookt worden op hout. Met de aankoop voor een bio ethanol haard haalt u dus net zoveel sfeer en gezelligheid in huis als met andere haard soorten. Verdiep u nu in het brede aanbod van een betrouwbare haardenspecialist en laat u verrassen door de vele mogelijkheden en voordelen van bio ethanol haarden!