Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Wist u dat pellets weinig asresten geven?

Steeds meer mensen kiezen voor houtpellets als voornaamste brandstof voor haardvuren in huis. Er zijn heel wat verschillende energiebronnen verkrijgbaar tegenwoordig, waaronder natuurlijk gewoon hout en gas, maar houtpellets zijn toch wel een populaire keuze.

Hiervoor zijn meerdere redenen, maar één van de belangrijkste is het feit dat houtpellets nauwelijks asresten veroorzaken in de kachel en dus je woning. Als je graag meer wilt weten over de voordelen van houtpellets om je woning schoon te houden – lees dan snel verder!

 

Houd je kachel en woning schoon, met houtpellets

Houtpellets bieden heel wat voordelen, en dan vooral het feit dat ze weinig asresten veroorzaken. De meeste brandstoffen die je voor een kachel of open haard kunt gebruiken, werken wel goed, maar brengen ook de productie van reststoffen met zich mee. As is op dat vlak een boosdoener, want er is niets dat jouw woonkamer zo snel vuil kan maken!

Houtpellets zijn anders, omdat ze ten eerste in een gesloten behuizing gebruikt worden en dus weinig rook en andere stoffen in de woonkamer zullen brengen. Daarbij zorgt de verbranding van houtpellets op zich voor een wel erg lage productie van as, waardoor je dus minder vaak je haard of kachel moet schoonmaken!

 

Nog meer voordelen van houtpellets als brandstof

Het feit dat houtpellets weinig as veroorzaken, maakt ze een erg populaire optie bij heel wat mensen. Er zijn echter nog een aantal andere goede redenen waarom je voor pellets zou moeten kiezen als brandstof voor je kachel of open haard:

1. Houtpellets gaan lang mee

Eerst en vooral gaan houtpellets lang mee, en dan zeker als je kiest voor pellets van een goede kwaliteit bij een erkend verdeler. De pellets zijn immers sterk samengedrukte stukjes hout, waardoor zich minder snel problemen kunnen voordoen zoals vocht, schimmels en rot. Pellets zijn uiterst droog, waardoor ze zelfs in koudere en vochtige omstandigheden minder snel zullen aftakelen!

2. Houtpellets brengen veel warmte op

Een bijkomend voordeel van het feit dat houtpellets zo geconcentreerd zijn, is dat ze hierdoor heel wat warmte kunnen creëren. Met slechts een kleine hoeveelheid pellets heb je vaak al voldoende om een vuur gaande te houden. Dit betekent dus ook dat je niet om de haverklap houtblokken moet bijleggen om het vuur sterk te houden, en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

3. Houtpellets zijn duurzamer

Juist doordat houtpellets voor een kleinere hoeveelheid toch heel wat warmte kunnen creëren, worden ze vaak beschouwd als één van de meest milieuvriendelijk oplossingen. Als je het milieu een handje wilt helpen en toch van een aangenaam binnenklimaat wilt genieten, waarom kies je dan niet voor houtpellets?

4. Houtpellets nemen weinig ruimte in

Ten slotte is er ook een praktisch voordeel verbonden aan houtpellets, namelijk dat ze nauwelijks ruimte innemen. In de meeste speciaalzaken en bij gespecialiseerde verdelers vind je houtpellets in zakken of andere verpakkingen, die je gemakkelijk in de woonkamer, kelder of zolder kunt bewaren. Het is dus niet meer nodig om zware, lompe houtblokken naast het haardvuur te leggen!

 

Kies voor houtpellets voor een aangenaam, schoon haardvuur

Houtpellets hebben duidelijk heel wat te bieden op het vlak van duurzaamheid, milieuvriendelijk, op financieel en praktisch vlak. Wilt je je haardvuur, kachel en woonkamer altijd proper houden en niet te veel tijd verliezen aan opkuiswerk, dan zijn pellets ideaal.

Wel is het belangrijk dat je vertrouwt op de kwaliteit en duurzaamheid van een speciaalzaak. Op die manier ben je zeker dat de houtpellets wel degelijk goed branden, dat ze lang meegaan en dat je dus waarde krijgt voor je geld. Het resultaat is dat je zonder problemen, stress of asresten van een aangenaam vuur kunt genieten!