Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Musthaves voor in de horeca: frietsnijder en horeca friteuse

Als je een nieuwe zaak gaat starten of wilt investeren in je horecakeuken kom je ontzettend veel producten tegen die je graag zou willen hebben. Want van een wafelijzer tot aan een sapcentrifuge en een panini grill: het is allemaal praktisch én leuk. Omdat het budget helaas niet oneindig is, zetten we hieronder twee musthaves voor in de horeca op een rijtje. Namelijk een frietsnijder en een horeca friteuse. Want friet en andere hapjes uit de frituurpan, daar houdt bijna iedereen wel van. En dat wafelijzer? Die gaat gewoon op je verlanglijstje voor in de toekomst.

Frietsnijder

Friet op het menu is altijd een goed idee. Zowel als bijgerecht, kindermenu of in combinatie met een lekker sausje is patat een populaire keuze bij jong en oud. Nu kun je natuurlijk voor diepvriesfriet kiezen, maar de smaak hiervan is aanzienlijk minder lekker dan die van verse frietjes. Met behulp van een frietsnijder snijd je de frietjes in een handomdraai zelf. Sterker nog, met een professionele snijder verwerk je eenvoudig zo’n 150 kg aardappels per uur. Wedden dat jij dit met de hand niet zo snel en netjes kunt snijden?

Frietsnijders koop je in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van jouw horecazaak, wensen en budget kies je voor een handmatige snijder of een elektrische snijder. Een handmatige snijder (soms uitgerust met zuignappen voor extra stabiliteit) is erg geschikt om snel en simpel grote hoeveelheden friet mee te maken. Is friet jouw unique selling point? Dan biedt een elektrische snijder net wat meer comfort en snelheid. Maak tot slot een keuze tussen het aantal mm van de snijders. Met een snijder van 6-7 mm maak je super dunne frietjes, terwijl voor dikke Vlaamse frieten vaak 12 tot 15 mm wordt aangeraden.

Horeca friteuse

Borrelhapjes, friet, snacks of inktvisringen: onmisbaar in de horecakeuken is een horeca friteuse om al deze lekkernijen te frituren. Een horeca friteuse is speciaal ontworpen voor intensief gebruik en heeft een grotere capaciteit dan een huis-tuin-en-keuken frituurpan. Afhankelijk van de grootte van de horecazaak, kies je een horeca friteuse die het beste bij jouw wensen past. Zo is een dubbele friteuse ideaal als je regelmatig friet en andere hapjes (los van elkaar) frituurt. Daarnaast heb je een keuze uit een friteuse met een capaciteit van 4 tot en met 12 liter. Andere afwegingen die je kunt maken zijn een friteuse met of zonder aftapkraan, de bakcapiciteit en een inductie of een thermostaat friteuse. Laat je eventueel adviseren als je een persoonlijk en deskundig advies wilt. Een horeca friteuse is namelijk een belangrijke investering.

Tot slot kan de horeca friteuse natuurlijk perfect gecombineerd worden met een frietsnijder. Om verse friet te maken snijd je de aardappels eerst tot frietjes. Vervolgens gaar je de friet voor (ongeveer 3 minuten) op zo’n 150 graden. Laat de frietjes afkoelen tot kamertemperatuur. Tot slot bak je de frietjes af (ongeveer 4 minuten) op 180 graden. Serveer de frietjes met een klein beetje zout, zelfgemaakte mayonaise en je hebt een heerlijk bijgerecht!