Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Stout bier van Hopt.nl

De liefhebbers van stout herkennen hun bier meteen aan de donkere kleur en de bittere smaak. Stout is een sterkere versie van porter bier. Tegenwoordig is stout bier in veel variaties verkrijgbaar. Van bieren met een echt bittere smaak tot soorten die iets zoeter zijn. Ook de alcoholpercentages variëren van 3 procent tot 13 procent. Zo is er altijd een stout bier te vinden dat bij je past. Stout blijft echter nog wel steeds ‘stout’, sterk en krachtig.

 

De oorsprong van stout

Stout werd eeuwen geleden al gebrouwen in Engeland en heeft daarna z’n vleugels uitgeslagen over de rest van de wereld. Er zijn zowel onder- als bovengistende soorten verkrijgbaar. Allemaal kennen ze geroosterde of gebrande mout als basis. Combineer stout ook eens met een pittige maaltijd.

 

Ontdek jouw stout bij Hopt.nl

Hopt.nl heeft meerdere soorten stout voor jouw klaar staan. De Amerikaanse variant van de stout, de American stout, lijkt wat meer op de export stouts. Je herkent chocolade- en koffiesmaken met een vleugje citroen als je dit biertje tot je neemt. Hou je van een iets zoetere smaak, ga dan voor de milk of sweet stout. Deze zachte variant heeft een lager alcoholpercentage tussen de 3 en 5 procent. Ook hier proef je chocolade- en koffieaccenten. De toegevoegde lactose zorgt voor de zoetigheid. Voor de Imperial Stout moet je stevig in je schoenen staan. Dit zware bier kent een alcoholpercentage tussen de 7 en 13 procent. Ook de bitterheid is een stuk hoger dan bij andere stouts. Houdt de bittere smaak je tegen om een stout uit te proberen? Proef dan eens een oatmeal stout met tonen van karamel en chocolade. Irish stout met de smaak van geroosterde koffie mag niet in dit rijtje ontbreken.