Meeting cafe
Image default
Zorg

Voor buitenlandse werknemers in Nederland is er de zorgverzekering van HollandZorg

HollandZorg biedt dé Nederlandse zorgverzekering voor internationale medewerkers in ons land. Over de zorgverzekering voor buitenlanders krijgt de zorgverzekeraar veel vragen. We geven in dit artikel antwoorden op een aantal daarvan.

European Health Insurance Card

Waar kan ik mijn zorgpasje aanvragen? U hoeft zelf geen pas aan te vragen. Als u inlogt op Mijn HollandZorg krijgt u automatisch uw European Health Insurance Card – de EHIC – te zien. Dit pasje zult u in Nederland niet nodig hebben, maar in het buitenland wellicht wel. De EHIC is persoonsgebonden. Voor alle inwoners van de Europese Economische Ruimte en Zwitserland is de pas gratis. Met de EHIC heeft u recht op medische hulp als u op bezoek bent in een van de lidstaten. Het gaat om medisch noodzakelijke ingrepen / medicijnen. De EHIC staat ook wel bekend als Europese Verzekeringspas, Europese Zorgverzekeringskaart, Europese Zorgpas. Het pasje is op 1 juni 2004 ingevoerd.

Relatienummer

Waar kan ik mijn relatienummer vinden? Iedere verzekerde krijgt van HollandZorg aan het begin van het verzekeringsjaar een mailtje met het relatienummer. Het nummer staat ook standaard vermeld op het polisblad. Het nummer blijft hetzelfde zolang er niets aan de verzekering verandert.

S1 formulier

Wat is een S1 formulier? Met het S1 / E106 formulier bewijst iemand dat hij / zij een Nederlandse zorgverzekering heeft en daarmee recht op medische zorg.  

Vraag van werkgever

Ik heb – als werkgever – buitenlandse werknemers in dienst die nog geen Nederlands spreken. Hoe kan HollandZorg hen tegemoet komen? Alle uitleg over de HollandZorg ziektekostenverzekering is ook beschikbaar in het Engels, Pools en Roemeens.

Voorwaarden

Ik wil meer weten over de voorwaarden die gelden bij de HollandZorg basisverzekering. Waar vind ik die info? Online staan de gebruikersvoorwaarden beschreven. Dit zijn de regels die gelden voor iedereen die een HollandZorg-verzekering heeft. Als u deze voorwaarden accepteert, heeft u toegang tot uw eigen beveiligde HollandZorg omgeving.

Mijn HollandZorg

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Mijn HollandZorg? Nee, u kunt 24/7, 365 dagen per jaar gratis inloggen en alle informatie inzien.

Inloggen

Het lukt me niet om in te loggen bij Mijn HollandZorg. Waar zou dit aan kunnen liggen? Om in te kunnen loggen moet u zich eenmalig registreren bij HollandZorg. Daarna kunt u altijd en overal inloggen.

 

https://www.hollandzorg.com/nl