Meeting cafe
Image default
Bedrijven

7 manieren om overzicht te houden op je geld

Voel je niet schuldig als je het gevoel hebt dat je geen overzicht meer hebt op je financiën, want dat overkomt iedereen wel eens. Wanneer je een keer met onverwachte uitgaven te maken hebt, staat alles op zijn kop. Toch zijn er een paar dingen waardoor je nét iets meer grip hebt op je geld.

Een traditioneel huishoudboekje

Deze is vrij simpel: haal een fijn schrift tevoorschijn en begin al je inkomsten en uitgaven op te schrijven. Houd dit goed bij. Leg het boekje dan ook op een zichtbare plek, zodat je het meteen kunt pakken wanneer je boodschappen hebt gedaan.

Check regelmatig het nieuws en de ripple koers

Door regelmatig het nieuws en de ripple koers te checken, weet je wat je te wachten staat op het gebied van rente en koopkracht. Wanneer je goed geïnformeerd bent, kun je hierop inspelen. Wordt de benzine duurder, dan kun je daar wat extra geld voor sparen.

Neem cash geld mee voor boodschappen

We kennen bijna allemaal het gemak van de pinpas. Even je pas tegen het apparaat en je geld is foetsie. Merk je dus dat je wel héél makkelijk je pinpas trekt, kun je proberen om cash geld bij de bank af te halen. Zo zie je sneller wat je nog te besteden hebt en besluit je sneller om iets niet te kopen.

Zet vaste uitgaven meteen opzij

Je hebt te maken met verschillende uitgaven: de telefoonrekening, de huur of hypotheek en verzekeringen. Dit zijn uitgaven die iedere maand terugkomen. Zet dit geld dus al opzij, zodat je het niet gaat uitgeven aan andere zaken en je uiteindelijk niet genoeg geld hebt.

Maak potjes voor spaardoelen

Je kunt je financiën een stuk overzichtelijker maken wanneer je potjes maakt. Bijvoorbeeld voor boodschappen, voor de auto’s en voor vakanties. Je ziet direct of je voldoende geld hebt en hoeft niet door te rekenen hoeveel geld er over blijft. Tegenwoordig kan dit in apps, maar je kunt ook na het checken van de ripple koers cash geld in spaarpotjes doen.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/