Meeting cafe
Image default
Aanbiedingen

Houd raambekleding de kou buiten?

Ramen veroorzaken energieverlies, hoewel ramen de grootste bron van natuurlijk licht en lucht in huis zijn, zijn ze ook verantwoordelijk voor het veroorzaken van groot energieverlies. Deze openingen in onze huizen laten warme lucht ontsnappen tijdens de koude wintermaanden en warme lucht binnenstromen tijdens de hete zomerdagen, waardoor de energierekeningen oplopen. De kachels en airconditioners moeten overwerken om het binnen aangenaam en comfortabel te houden, wat leidt tot energieverlies en hogere elektriciteitsrekeningen voor jou tijdens deze maanden. Het komt er dus op neer dat hoe mooi je ramen er ook uitzien, ze goed moeten worden voorzien van isolerende rolgordijnen om je huis goed geïsoleerd te houden, je privacy te beschermen tegen nieuwsgierige blikken van buitenstaanders en ook UV-stralen en de schittering van de zon tegen te houden. 

Winter en warmteverlies

De temperatuur begint te dalen vanaf oktober-november en op sommige plaatsen daalt het tot ver onder het vriespunt in de maanden december en januari. Het is uitzonderlijk koud en gaat op sommige plaatsen gepaard met sneeuwval, sneeuwstormen en sneeuwstormen. Het is de eerste doelstelling van de mensen om zich warm te houden en de kilte uit hun huizen te houden. Een warme en gezellige omgeving in huis is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Naast het onderhoud van je verwarming is het belangrijk om je ramen maanden van tevoren voor te bereiden om energieverlies te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om je ramen te behandelen en lagen isolatie aan de beglazing toe te voegen. Dit zal ook de energie-efficiëntie verbeteren.

Jaloezieën om warmte te besparen

Gelukkig voor huiseigenaren zijn er een aantal jaloezieën en rolgordijnen die speciaal zijn ontworpen om de kou buiten te houden en je warm en comfortabel te houden op de gure dagen. Laten we eens een korte blik werpen op wat het aanbod is. 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een andere stijlvolle en effectieve oplossing voor je raambekleding tijdens de wintermaanden. Vouwgordijnen zijn gemaakt van stof en worden vaak aangeduid als een hybride raambehandeling tussen gordijnen en jaloezieën. Om vouwgordijnen effectief te maken voor de wintermaanden kun je ze uitrusten met een isolerende stof om de warmte in de kamer te helpen behouden. Technologische vooruitgang in speciale coatings en meerdere lagen betekent dat je geen zware stof nodig heeft om je ramen te isoleren. Er zijn tegenwoordig veel lichtgewicht stoffen verkrijgbaar die even efficiënt zijn in het voorkomen van warmteverlies.

Verduisterende Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populaire keuze als raambehandeling voor moderne woningen. Ze zijn stijlvol, netjes met strakke rechte lijnen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, afhankelijk van je behoefte aan lichtinval, isolatie en privacy. Verduisterende rolgordijnen zijn perfect voor het volledig blokkeren van licht en geven je maximale controle over licht en privacy. Verduisterende stof helpt bij het verstrekken van een prijzenswaardige hoeveelheid isolatie aan de ramen.

Houten jaloezieën

Aangezien ongeveer 20% van de warmte in je huis via de ramen verloren gaat, is het van cruciaal belang dat je de ramen isoleert. Houten jaloezieën hebben effectieve isolerende eigenschappen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor raambehandeling in de koude wintermaanden. Ze helpen het interieur warm en comfortabel te houden, verminderen het energieverbruik en drukken de energierekening.

https://www.raamdecoratie.com