Meeting cafe
Image default
Gezondheid

Chiropractie: gezondheid en welzijn

Chiropractie bestaat uit het gebruik maken van het lichaamseigen genezend vermogen, waarbij de chiropractor Ede de spanningen en onevenwichtigheden tussen de verschillende spiergroepen manipuleert. Dit gebeurt met aanpassingen aan de verschillende gewrichten van het lichaam, in de eerste plaats de gewrichten van de wervelkolom, maar ook andere gewrichten van het lichaam zoals het bekken, de schouder, de knie en de heup. Wanneer het lichaam in balans is, is het veel gemakkelijker om zichzelf te genezen.

Chiropractie is een zeer veilige vorm van behandeling. Studies hebben aangetoond dat complicaties na een Chiropractische behandeling uiterst zeldzaam zijn. Zoals bij alle vormen van behandeling en effect, kunt u een reactie krijgen. De meest voorkomende zijn plaatselijke gevoeligheid in het getroffen gebied en vermoeidheid. Deze reacties zijn volkomen ongevaarlijk en meestal van voorbijgaande aard.

 

Hoe werkt een chiropractische behandeling?

Tijdens het eerste consult beoordeelt de chiropractor Ede de medische voorgeschiedenis van de patiënt. Daarna worden verschillende tests uitgevoerd om eventuele zwakke punten / onevenwichtigheden op te sporen.

Na de evaluatie begint de behandeling, die kan bestaan uit chiropractische aanpassing van het gewricht en/of behandeling van de zachte weefsels. Indien nodig worden revalidatieprogramma’s en ergonomische hulp aangeboden.

Een gewricht met bewegingsbeperkingen kan plaatselijk en ook in andere delen van het lichaam pijn veroorzaken. Er zijn veel verschillende behandelingstechnieken in Chiropractie. De meest voorkomende is de aanpassing van de wervelkolom voor de behandeling van gewrichten. Daarnaast worden verschillende technieken gebruikt om de zachte delen van het lichaam te beïnvloeden, zoals massage, stretching en triggerpoint behandeling.

Om het lichaam in een functionele toestand te houden, is het ook belangrijk het lichaam te voorkomen/revalideren, zodat problemen zich niet opnieuw voordoen. Dit wordt gedaan met versterkende oefeningen voor het lichaam en ergonomische hulp (zitten, staan, liggen, tillen, enz.)

 

Wat is een chiropractische aanpassing?

Een chiropractische aanpassing is een specifiek gerichte beweging in een gewricht dat geen normale mobiliteit en functie heeft. De chiropractor Ede voert zachte manoeuvres uit met als doel de beweeglijkheid van het gewricht te vergroten, zodat het normaal en foutloos functioneert.

Een chiropractische aanpassing doet geen pijn. Tijdens de afstelling kan een geluid optreden, dat “cavitatie” wordt genoemd. Dit is volkomen normaal en is het gevolg van de snelle scheiding van het gewricht en de verandering van de druk binnen het gewricht. Dit geluid staat bekend als “ploffen” en daarom beweegt er geen bot of deel van het kraakbeen.