Meeting cafe
Image default
Gezondheid

Hoe u een betere nachtrust krijgt als angst uw slaap beïnvloedt?

Elke nacht voldoende slapen is essentieel voor uw gezondheid. Het helpt stress en bepaalde angststoornissen te verlichten en heeft tal van voordelen voor de mentale en fysieke gezondheid. Als je door angst slaapproblemen hebt, zijn er een aantal technieken die je kunt proberen om de kwantiteit en kwaliteit van de rust die je krijgt te verbeteren. Deze tips komen uit het artikel van Nick de Waard over slaapproblemen.

Plan je slaap

Hoeveel slaap heb je nodig? Volwassenen zouden 7 tot 8 uur ononderbroken per nacht moeten krijgen, terwijl kinderen 9 tot 12 uur zouden moeten krijgen. Er is nog meer slaap nodig voor peuters en zuigelingen. Om ervoor te zorgen dat u voldoende rustgevende slaap krijgt, kunt u vaste tijden voor naar bed gaan en opstaan ​​blokkeren. Doe een toegewijde inspanning om uw slaappatroon voldoende en regelmatig te houden.

Creëer een bedtijdroutine

Het helpt om een ​​regelmatige, ontspannende routine te ontwikkelen voordat u naar bed gaat. Het opzij zetten van dagelijkse stress en zorgen kan je geest tot rust brengen. Je kunt proberen:

  • Meditatie of diepe ademhalingsoefeningen
  • Een bad nemen
  • Luisteren naar ontspannende muziek
  • Lezing

Wat te vermijden voor het slapengaan?

Voor een betere slaap, vermijd het nemen van bepaalde stoffen in de uren voor het slapengaan. Vermijd bijvoorbeeld voedingsmiddelen en dranken met cafeïne, die u ’s nachts wakker kunnen houden; deze omvatten koffie, thee en chocolade. Vermijd ook roken of pruimtabak, omdat het nicotine bevat, wat de slaap kan verstoren. Evenzo onderbreekt het drinken van alcohol het vermogen van uw lichaam om een ​​diepe, rustgevende slaap te bereiken, dus sla drankjes voor het slapengaan over.

https://nickdewaard.nl/niet-kunnen-slapen-door/