Meeting cafe
Image default
Gezondheid

Cutten, bulken, hoe werkt het precies?

Cutten en bulken zijn termen die je vooral veel in de sportschool zult horen, het gaat namelijk over de voeding tijdens het sporten om in de perfecte shape te komen. Vaak denken mensen namelijk er door te sporten goed uit gaat zien, dit is alleen niet zo. Het eten is nog belangrijker dan het sporten zelf, daarom hoor je dat het in de sportschool ook vaak gaat over voeding. Hieronder lees je wat bulken en cutten vooral inhouden en hoe dit moet.

Bulken

In het grootste deel van het jaar wordt er tijdens het sporten gebulkt, er worden dan meer calorieën gegeten dan nodig is. Je komt dus aan. Het is tijdens het bulken belangrijk om veel eiwitten binnen te krijgen, bulken is namelijk bedoeld om spieren op te bouwen. Deze eiwitten kun je binnenkrijgen door middel van eiwitrijke producten of door middel van shakes. Shakes zijn namelijk dé oplossing om snel en makkelijk veel eiwitten binnen te krijgen, ook is het met shakes makkelijk om het aantal calorieën te bepalen.

Cutten

Cutten is het tegenovergestelde van bulken, met het cutten ga je namelijk minder calorieën eten als dat je nodig hebt. Dit met het doel om vet te verbranden, het cutten begint dan ook meestal rond de lente om in de zomer klaar te zetten. Het cutten duurt vaak ook maar acht tot tien weken. Tijdens het cutten is het ook belangrijk om veel eiwitten te eten omdat de spieren anders verloren gaan, dit zou zonde zijn omdat je anders voor niks hebt gebulkt en getraind. 

Vraag aan anderen

Wanneer je vaak in de sportschool bent deel je de passie met je medesporters, zij vinden het dus alleen maar leuk als je vragen stelt en een gesprek aan wilt gaan. Dit kan dus ook zijn over voeding, misschien krijg je hierdoor wel hele handige tips mee.