Meeting cafe
Image default
Eten en drinken

Een feestje is niet compleet zonder tequila!

Tequila is een Mexicaanse drank die wordt gemaakt van de Agave tequilana. Het wordt geproduceerd in het gebied rond Santiago de Tequila, een stad in de Mexicaanse staat Jalisco. Het is een verzamelnaam voor elke alcoholische drank die uit het sap van de agave wordt gedistilleerd. De drank wordt steeds populairder en er komen steeds meer varianten van.

Plata, blanca, reposado en añejo

Er zijn een aantal soorten tequila te onderscheiden. Je hebt de plata, blanca, reposado en añejo. Blanca wordt ook wel silver genoemd en is tot drie maanden gerijpt. Reposado wordt ook wel rested genoemd en is drie maanden tot één jaar gerijpt. En ten slotte wordt añejo ook wel aged of vintage genoemd, omdat het langer dan een jaar is gerijpt. In 2006 werd er een vijfde soort geïntroduceerd, namelijk de extra añejo, die minimaal drie jaar is gerijpt.

 

Puur, als shot of toch in een cocktail?

Je kunt tequila op verschillende manieren drinken. Natuurlijk kun je het puur drinken, maar je kunt het ook mengen met andere dranken. Bekende cocktails zijn bijvoorbeeld de margarita met sinaasappellikeur en limoensap, de tequila sunrise met sinaasappelsap en grenadine, of de sangrita met sinaasappelsap, grenadine, chilisaus en zout. Daarnaast kun je in de kroeg of in het café ook een shotje bestellen, vaak geserveerd met een schijfje citroen of limoen en zout.