Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen mislukking en succes

Bij veel werkzaamheden komen veel instructies op je af. Om dit allemaal te onthouden vraagt zeer veel van de mens en kan soms uitlopen op een groot probleem. Als je namelijk niet helemaal meer weet hoe het moet, dan kun je grote fouten maken. Dit is vervelend voor een beginner, maar ook voor de werknemer die al een lange tijd bij het bedrijf werkt. Soms kan het namelijk voorkomen dat je bepaalde werkzaamheden al een tijd niet meer hebt uitgevoerd en je niet altijd de volledige handleiding bij je hebt. Om deze problemen te voorkomen zijn visual work instructions de beste oplossing.

Een tabblad met alle informatie

Visual work instructions zijn ideaal om in een programma op te slaan. Dit kan op een tabblad, laptop of in een cloud waar iedereen bij kan. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voordelen. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de werknemer bij alle informatie kan die hij nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de werkzaamheden omhoog gaat omdat alle informatie altijd beschikbaar is. Mocht de werknemer het even niet meer weten dan kan hij de visual work instructions even opzoeken zodat hij de werkzaamheden perfect kan uitvoeren.

Dit is zeker handig bij grote machines zodat het onderhoud goed gedaan wordt aan de hand van bijvoorbeeld standaard checklisten. Zo weet je zeker dat de machines langer mee gaan, wat aan het einde veel geld scheelt voor het bedrijf.  Daarnaast heb je geen grote handboeken waar je door moet bladeren hoe het ook weer zit. Je kan dan in de zoekmachine opzoeken wat je wilt weten wat weer veel tijd scheelt.

https://ezfactory.nl/en/visual-work-instructions/