Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Verantwoording geven aan de bestede tijd

Tijdens het werk of erna, is het belangrijk dat de uren registratie goed op orde is. De klant of jouw baas zal vragen naar de bestede tijd op de opdracht die je hebt uitgevoerd. Bij elke werkgever zal uitgerekend zijn hoeveel tijd een opdracht ongeveer zal kosten. Dit zodat de werknemer niet de kantjes er vanaf zal lopen en meer tijd neemt dan dat die nodig zal hebben. Mocht dit te vaak gebeuren, dan kun je als baas vragen naar de uren verantwoording van de werknemer.

Mocht de werknemer een goede uitleg hebben, dan kan de baas dit meenemen in zijn beslissingen. Zo kan de baas ervoor kiezen om de tijd die een opdracht duurt, wellicht te veranderen. Mocht de werknemer geen goede uitleg hebben, dan kun je als baas nagaan of de werknemer harder moet werken of misschien niet geschikt is voor de werkzaamheden.

Wat is de beste manier van uren verantwoording?

Er zijn verschillende manieren om de uren verantwoording te noteren. Zo kun je kijken naar een excel bestand om de urenregistratie uit te voeren. Dit is een goede mogelijkheid voor kleine bedrijven. Bij grote bedrijven zal de urenregistratie vaak uitgevoerd worden via speciale apps of software. Deze pakketten zijn vaak beveiligd waardoor de werknemer geen extra uren kan toevoegen. Zo zal per minuut genoteerd worden hoeveel tijd er nodig is voor bepaalde opdrachten.

Dit zorgt ervoor dat de uren verantwoording in een goed overzicht inzichtelijk zal zijn voor de klant en de werkgever. Dit zorgt er voor dat er geen extra kosten zullen zijn aan uren die ingevoerd zijn,  maar waaraan niet gewerkt is. Voor veel bedrijven kan dit veel geld schelen, wat weer helpt voor de winst van het bedrijf.

https://keeping.nl/urenverantwoording