Meeting cafe
Image default
Onderwijs

Hoe maak je direct de juiste studiekeuze

Aan het eind van de middelbare school is het tijd om een studie te kiezen. En dit is geen onbelangrijke keuze: je studie bepaalt namelijk een groot deel van de rest van je leven. Het bepaald waar je je carrière begint, en het heeft veel invloed op de kansen die in de rest van je leven open staan. Sommigen weten al heel vroeg wat ze willen studeren, maar anderen twijfelen eind april nog steeds. En die twijfel is omdat het zo’n belangrijke keuze is geheel begrijpelijk. Als je echt zeker wil weten dat je de juiste keuze maakt is het dan aan te raden studiekeuze advieste vragen. 

  1. Waarom advies? 

Het kiezen van een studie lijkt vaak iets dat je helemaal zelf moet regelen. Helemaal zelf moet je vaak al op je 17e beslissen hoe je de rest van je leven wil leven, en dat is eigenlijk helemaal niet te doen met ze weinig levenservaring. Er zijn online quizzen die claimen de keuze voor jou te kunnen maken, maar die quizzen beantwoorden niet de belangrijkste vraag: “Wie ben jij, en waar zie je jezelf over 20 jaar?” Je kan advies vragen aan de decanen op school, maar die moeten met een klein team iedereen helpen, waardoor ze geen tijd voor jou hebben. 

  1. Persoonlijk advies is het beste 

We raden je aan om persoonlijk advies te zoeken, maar als de decaan niet genoeg tijd voor je heeft moet je verder zoeken. En daar is studiekeuze Amsterdamideaal voor. Midden de enige Nederlandse stad met meerdere universiteiten (Namelijk de UvA, VU, en Open Universiteit) ga jij met een persoonlijke coach aan de slag om te ontdekken wat de beste optie voor jou is. Geen geduw en getrek door anderen en door de personeelsbehoeften van verschillende sectoren. Alles draait om jouw toekomst en waar jij blij van wordt. 

  1. Het resultaat mag er zijn 

Na een compleet studiekeuzetraject weet je het zeker: dit is de studie van mijn dromen, en na enkele jaren heb je een bachelor- en masterdiploma op zak en ben je klaar om dan echt de wijde wereld in te gaan. Als je de juiste studie hebt gevonden zit je bovendien tussen allerlei gelijkdenkenden, en de kans is groot dat je met een aantal van hen vrienden voor het leven wordt. De juiste studie is namelijk een geweldige plek om samen de wereld te ontdekken, en te worden wie jullie echt willen zijn. 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/