Meeting cafe
Image default
Wijn

Niks te doen in het weekend? Bezoek een wijnhuis!

Misschien denk je niet meteen aan het bezoeken van wijnhuizen in Nederland als weekendactiviteit. Maar de Nederlandse wijnen zijn steeds meer in opkomst. En waar wijn is, is ook een wijngaard! Door heel Nederland vind je verschillende wijnhuizen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Dit kun je combineren met een prachtige wandelroute, of een romantische overnachting. 

Wijnhuis in combinatie met een wandelroute

Het is een jarenlange geliefde combinatie, wandelen en fietsen in combinatie met een bezoek aan een wijngaard. In landen als Duitsland, Frankrijk en Portugal wordt dit veel gedaan en ook groots aangeboden. Ook in Nederland kun je mooie wandelroutes combineren met een bezoek aan een wijngaard of wijnhuis. Als wijnliefhebber lijkt het geen hogere wiskunde waarom het aan te raden is om een wijnhuis of wijngaard te bezoeken. Maar wat velen vergeten is het prachtige landschap van de wijnranken die hierbij gepaard gaat. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende wijnroutes waarbij je alle mooie plekken tegenkomt. 

Plan bij je bezoek aan een wijnhuis een wijntour 

Terwijl je een bezoekje brengt aan een prachtig wijnhuis is het aan te raden om aanvullend een wijntour te maken. Tijdens een wijntour leer je meer over de geschiedenis van het wijnhuis en van de wijn die er gemaakt wordt. Misschien ben je gewend om wijnen te drinken waarvan je weet dat je ze lekker vindt. Een wijntour verbreed je wijn horizon waarbij je zomaar een nieuwe favoriet kunt toevoegen. Bij een wijntour krijg je naast de uitleg ook de mogelijkheid om de wijnen te proeven. Het assortiment is vaak divers. Het is het ultieme uitje om te genieten van het goede leven.  

Wijnhuis combineren met een overnachting

In sommige gevallen is het praktisch om een overnachting te boeken bij het bezoeken van het wijnhuis. Zeker als het wat verder uit de buurt is, je het wilt combineren met een uitje in de omgeving of omdat je onbezorgd van de heerlijke wijnen wilt genieten. Maar naast de praktische overwegingen is een overnachting in een wijnhuis vaak ook een hele beleving. De vaak wat oudere, traditionele en karakteristieke wijnhuizen leveren een romantische ambiance op wat zorgt voor een perfecte afsluiting van een heerlijke dag.

https://www.vinify.nl/wijnhuis