Meeting cafe
Image default
Particuliere dienstverlening

Op deze manier is uitgeverij in eigen beheer niet eng meer

Uitgeverij in eigen beheer is een optie die je hebt als je een boek wilt publiceren. Het betekent dat je het uitgeven zelf doet en niet via een uitgever. Het bespaart je veel geld, maar het is ook veel werk. BigBusinessPublishers helpt schrijvers uit Noord-Holland en Utrecht die niet via een uitgever willen publiceren, maar die de kennis en ervaring missen om dat zelf te doen. Via hen kun je uitgeverij in eigen beheer in Utrecht blijven doen, maar met hen als adviseur aan je zijde. Op die manier behoud je de controle, maar is het financieel gunstiger en veel minder stressvol.

Wat besteed je uit?

Het mooie van deze opzet is dat je zelf bepaalt wat je uitbesteedt. Deze uitgeverij raadt schrijvers uit Noord-Holland en Utrecht aan om de distributie uit te besteden. Dat is een lastige en vaak ook kostbare taak, want je moet je boek aanmelden bij het CB. Daar komt nogal wat papierwerk bij kijken en is vaak het meest ingewikkelde werkje als je de uitgeverij in eigen beheer gaat doen. De uitgeverij kan het van je overnemen, of je begeleiden terwijl je het zelf doet. Taken zoals promotie en opmaak kun je zelf blijven doen. Deze opzet is ideaal als je te maken hebt met een strak budget, want de uitgaven heb je zelf in de hand.

Extra optionele diensten

Behalve de distributie van je boek, kan BigBusinessPublishers ook andere taken van je overnemen. Ze hebben natuurlijk al veel waardevolle contacten in deze wereld, dus ze bieden je de mogelijkheid aan van hun mailinglijst gebruik te maken. Je boek wordt dan naar verscheidene boekhandelaren gestuurd als onderdeel van hun eigen e-mail marketingstrategie. Een andere optie die je hebt is om hulp te vragen bij het schrijven van de flaptekst. Uitgeverij in eigen beheer is niet eng meer als je deze specialisten hebt om op terug te vallen.

https://www.bbpublishers.nl/