Meeting cafe
Woning en Tuin

Van badkuip tot dakpan; Belgisch hardsteen stelt nergens teleur

Belgisch hardsteen is een kalksteensoort en zoals de naam al doet vermoeden, het wordt gedolven in de Belgische Ardennen. Het is een steensoort die al eeuwen gebruikt wordt als gebruiksmateriaal en de redenen hiervoor zijn veelzijdig. Het is namelijk een materiaal dat mooi is, dat erg lang meegaat, dat uniek is en dat in verscheidene omstandigheden kan worden toegepast. Zo is het buiten ideaal, omdat het onder alle weersomstandigheden mooi blijft. En past u het binnen toe, dan kunt u een uniek tafelblad of een bijzondere badkuip bezitten, waarmee u zeker indruk zal maken. Steenhouwerij Breti kan u adviseren over de vele mogelijkheden van deze steensoort die wordt gedolven in ons eigen stukje van de wereld.

Wat is Belgisch hardsteen?

U zult merken dat Belgisch hardsteen een aantal verschillende benamingen heeft, zoals arduin, kolenkalk of blauwe steen. Het ontstaat net als de andere kalksteensoorten, doordat planten- en dierenresten van miljoenen jaren geleden in de aardbodem gezakt zijn en daar zijn samengeperst. Arduin bevat een hoog gehalte organisch materiaal en daardoor krijgt het zijn karakteristieke donkergrijs/blauwe kleur. Ook is het daardoor erg goed mogelijk dat u in uw materiaal fossielen aantreft, wat dit ook een zeer levendige steensoort maakt. Belgisch hardsteen is bijzonder duurzaam, het is onderhoudsarm, uniek en zeer breed inzetbaar.

Verschillende toepassingen

Een specialist zoals Steenhouwerij Breti kan u exact vertellen of Belgisch hardsteen de juiste oplossing biedt voor uw behoeften, maar er zijn weinig situaties waarin dit materiaal niet kan worden gebruikt. U vindt het terug in bouwmaterialen (tegels, dakpannen, stenen, et cetera), ornamenten, tafel- en aanrechtbladen, vijverranden, deurposten, badkuipen en wasbakken, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is te gebruiken buiten en binnen, in woon-, bed en badkamer en in verschillende interieurs. Belgisch hardsteen zal u niet teleurstellen. De medewerkers van dit bedrijf helpen u graag bij het uitzoeken van het mooiste hardsteen dat het beste bij u past.

https://breti.nl/