Meeting cafe
Horeca

Waterpijp roken; Tips & Tricks

Bij Bubble-Lounge zetten we de negenduizend jarige traditie van het waterpijp roken uit het Midden-Oosten, verder in hartje Amsterdam. Omdat de westerse beschaving deze traditie niet in zich draagt is het wellicht handig om onze tips & tricks te raadplegen. Wie optimaal wil genieten van de hubbly-bubbly, de hookah of sisha zoals de waterpijp ook genoemd wordt, neemt best een aantal spelregels in acht.

 

Wanneer je een waterpijp bekijkt ga je zien dat deze is samengesteld uit vier elementaire onderdelen:

– Het tabak compartiment waar de smaaktabak in gelegd wordt

– De schacht die van net onder het waterniveau naar het tabakcompartiment gaat

– Het vloeistofcompartiment dat meestal water, alcohol of een ander soort drank bevat

– De flexibele slag met mondstuk waar de rook aangezogen wordt.

 

Nadat je de waterpijp op de correcte manier in elkaar hebt gezet kun je het reservoir vullen met de vloeistof die je verkiest.

De tabak leg je losjes in het tabakcompartiment want indien je het aanstampt kan de lucht zijn weg niet banen en is het minder fijn om te roken.

Het stukje aluminiumfolie leg je over de tabak heen, met de matte kant bovenaan, waarna je er ongeveer 25 tot 30 gaatjes in prikt.

 

Nadat je het kooltje hebt aangestoken leg je het op de vlakke kant op het aluminiumfolie. Je kunt het kooltje ook in stukjes breken vooraleer je het aansteekt. Op die manier komt er meer warmte vrij en wordt er ook meer rook geproduceerd. Je begint van buiten naar binnen voor een langere rooksessie. Je legt de stukjes kool bij het begin aan de buitenkant op het folie en naarmate de smaak vermindert, schuif je ze meer op naar het midden.

Wil je een gegarandeerd fijne rookervaring beleven kun je een ijsblokje toevoegen aan het water, dit zorgt ervoor dat de rook smeuïger wordt.

 

Het is ontzettend belangrijk om na gebruik, de waterpijp weer schoon te maken zodat er geen smaakresten overblijven in het apparaat. De slangen maak je schoon door ze te spoelen met zuiver water zonder schoonmaakmiddel en je vervangt ook het gebruikte water in het reservoir.

Wie graag experimenteert kan het reservoir ook aanvullen met een andere vloeistof dan enkel water want dit zal ook de smaak van de tabak beïnvloeden. Let wel op dat je het toegelaten niveau niet overschrijdt en dat less in dit geval ook more kan betekenen. Maximum twee centimeter, meer niet.

Wijn of vruchtensap zijn de meest gebruikte vloeistoffen maar bijvoorbeeld ook melk, die de rook dikker maakt, wordt vaak heel erg gewaardeerd onder de rokers van een waterpijp.

 

Ook het mengen van verschillende tabakssoorten kan een lekker resultaat opleveren en het is aan jou om uit te testen wat jij het lekkerst vindt. Via het ventieltje dat aan het waterreservoir zit kun je nu en dan de rook verwijderen uit het watercompartiment. Op deze manier vermijd je dat de rook naar metaal gaat smaken. Doe dit voorzichtig zodat het kooltje niet nat wordt.

 

Met deze tips & tricks ga je ten volle kunnen genieten van de waterpijp.

https://bubbel-lounge.nl/nl/