Meeting cafe
Image default
Dienstverlening

Welke soorten sloten zijn er

Sloten houden indringers buiten en uw waardevolle spullen binnen. Ze zijn een van de meest voorkomende veiligheidsmaatregelen in huizen, bedrijven en andere gebouwen. Er zijn vele soorten sloten, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De sleutel tot het juiste slot voor uw behoeften is weten welke beschikbaar zijn. Lees verder om meer te leren over de verschillende soorten sloten en wanneer het zinvol is om ze te gebruiken.

 

 

deadbolt slot

Deadbolts worden vaak geïnstalleerd in de voordeur om de ingang te beveiligen. Ze blokkeren het frame van de binnendeur, zodat iemand die de binnendeur van buitenaf probeert te openen, dat niet kan. Met veiligheidssloten kunt u de deur zo beveiligen dat hij niet kan worden opengeduwd of opengepeuterd met een koevoet of ander gereedschap. Deadbolts kunnen gelijksluitend zijn, zodat alleen iemand met een sleutel van het slot naar binnen kan. Gelijksluitend betekent dat alle sloten in de ketting hetzelfde zijn, dus als iemand probeert in te breken met een koevoet of een zaag, kan hij niet bij de andere deuren komen omdat hij niet de juiste sleutel heeft. Gelijksluitende sloten worden vaak gebruikt in commerciële gebouwen, zoals magazijnen, kantoorgebouwen en winkels.

 

hangslot en kettingslot

Kettingsloten zijn bedoeld voor gebruik met hangsloten. Deze opstelling is minder veilig dan een nachtslot, maar wel handiger. Het beperkt de tijd die je nodig hebt om je deur op slot te doen, omdat je telkens moet stoppen om het slot op de ketting te doen. Sommige mensen vinden het handiger om buiten hun huis te parkeren met hun autosleutel in plaats van te moeten stoppen en het slot op de ketting te leggen telkens ze naar binnen gaan. Kettingsloten kunnen lang genoeg zijn om een deur van een groot voertuig, zoals een vrachtwagen, te beveiligen of kort genoeg om een fiets te beveiligen. Ze zijn er in verschillende lengtes en kunnen met of zonder hangslot worden gekocht.

 

sleutelslot

Een sleutelslot is gewoon een slot met een sleutel. Dit is het eenvoudigste type slot. Een dief die uw huis wil binnendringen moet ofwel uw sleutel hebben, ofwel gereedschap gebruiken om een deur of een raam open te breken. Dit type slot is het veiligst als u uw sleutels op een veilige plaats bewaart, zoals een afgesloten kast.

 

Combinatiesloten

Een combinatieslot bestaat meestal uit een draaischijf met cijfers erop, meestal tussen 1 en 9. De cijfers komen overeen met de letters van een wachtwoord dat meestal 6 tot 12 tekens lang is. De combinatie wordt meestal opgeschreven of afgedrukt op een stuk papier, dat vervolgens ergens veilig wordt bewaard. De combinatie is de enige manier om het slot te openen. Combinatiesloten zijn meestal bedoeld voor kasten of laden in huis, maar kunnen ook worden gebruikt voor kluizen, kluisjes en opbergcontainers voor buiten. Bewaar de combinatie opgeschreven of uitgeprint op een veilige plaats waar alleen u hem kunt zien.

 

buzzer lock

buzzer lock Een zoemerslot is een combinatieslot met een ingebouwd alarm. Het is meestal verbonden met een beveiligingspaneel dat verbinding maakt met de politie of een alarmbedrijf dat de veiligheid van uw huis bewaakt. Dit slot wordt meestal gebruikt bij ingangen van gebouwen en op poorten. De combinatie is meestal geprogrammeerd in het beveiligingspaneel, zodat het niet werkt tenzij u de juiste combinatie kent. Zelfs als iemand de combinatie van uw zoemerslot kent, kan hij de deur niet openen zonder de juiste combinatie. De combinatie wordt namelijk ook gebruikt om het alarm te activeren en de politie of het beveiligingsbedrijf door te verbinden om u te helpen.

 

elektronische sleutelloze sloten

Elektronische sleutelloze sloten zijn meestal gekoppeld aan een smartphone-app of het gebruik van een elektronische sleutel. Deze sloten zijn handig omdat ze je in staat stellen om de deur of het slot te openen met je telefoon of keybot. Om dit type slot te gebruiken, moet je een app op je telefoon geïnstalleerd hebben waarmee je de deur of het slot kunt openen. Afhankelijk van het slot dat u kiest en de app die u gebruikt, moet u mogelijk ook een compatibele sleutel of keybot hebben. Elektronische sleutelloze sloten zijn over het algemeen duurder dan sloten met dezelfde sleutel, maar ze zijn handiger. Bovendien voorkomen ze dat uw sleutels in verkeerde handen vallen omdat u geen sleutel hoeft mee te nemen.

 

Samenvatting

Sloten beschermen u en uw waardevolle spullen tegen indringers en dieven. Er zijn vele soorten sloten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Veiligheidssloten worden vaak in de voordeur geïnstalleerd om de ingang te beveiligen. Een sleutelslot is gewoon een slot met een sleutel. Hangsloten kunnen worden gebruikt om een ketting, ketting met hangslot, of een nachtslot en nachtslot aan de binnenkant van de deur te beveiligen. Een combinatieslot bestaat meestal uit een draaiknop met cijfers erop, meestal tussen 1 en 9. Met nachtsloten kunt u de deur zodanig beveiligen dat deze niet kan worden opengeduwd of opengepeuterd met een koevoet of ander gereedschap. Combinatiesloten zijn meestal bedoeld voor kasten of laden in huis, maar kunnen ook worden gebruikt voor kluizen, kluisjes en buitenopbergers. Elektronische sleutelloze sloten zijn meestal gekoppeld aan een smartphone-app of het gebruik van een elektronische sleutel. Deze sloten zijn handig omdat ze je in staat stellen om de deur of het slot te openen met je telefoon of keybot. Elektronische sleutelloze sloten zijn over het algemeen duurder dan sloten met dezelfde sleutel, maar ze zijn handiger.

 

deadbolt slot

## deadbolt slot Een nachtslot is een klein rechthoekig gat in het deurkozijn. Het wordt gebruikt in combinatie met een nachtslot. Als een dief de deur probeert open te breken, kan hij uw huis niet binnenkomen omdat hij dan met een boormachine een gat in het deurkozijn moet boren om door de deur te komen. Een nachtslot is een veel veiligere manier om de deur te beveiligen.

 

hangslot en kettingslot

Kettingsloten zijn bedoeld voor gebruik met hangsloten. Deze regelingen zijn minder veilig dan een nachtslot, maar ze zijn handiger. Het is ook goedkoper dan het installeren van een nachtslot. Een kettingslot is meestal lang genoeg om een deur van een groot voertuig, zoals een vrachtwagen, of kort genoeg om een fiets te beveiligen. Kettingsloten zijn er in verschillende lengtes en kunnen worden gekocht met of zonder hangslot.

 

sleutelslot

Een sleutelslot is gewoon een slot met een sleutel. Dit is het eenvoudigste type slot. Een dief die uw huis wil binnendringen moet ofwel uw sleutel hebben, ofwel gereedschap gebruiken om een deur of een raam open te breken. Dit type slot is het veiligst als u uw sleutels op een veilige plaats bewaart, zoals een afgesloten kast.

 

Combinatiesloten

Een combinatieslot bestaat meestal uit een draaischijf met cijfers erop, meestal tussen 1 en 9. De cijfers komen overeen met de letters van een wachtwoord dat meestal tussen de 6 en 12 tekens lang is. De combinatie wordt meestal opgeschreven of afgedrukt op een stuk papier, dat vervolgens ergens veilig wordt bewaard. De combinatie is de enige manier om het slot te openen. Combinatiesloten worden meestal gebruikt voor kasten of lades in huis, maar kunnen ook worden gebruikt voor kluizen, kluisjes en buitenopbergers. Bewaar de combinatie opgeschreven of uitgeprint op een veilige plaats waar alleen u hem kunt zien. Buitengesloten in Vleuten? Neem dan contact op me Domstad Slotenmakers Vleuten.

https://domstad-slotenmaker.nl/slotenmaker-in-vleuten/