Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Zo zijn spullen met suffe tekst toch speciaal

Een tijdje geleden kon je in iedere winkel items vinden met een tekst erop. Wat je mening ook is over deze hype, het zal nooit helemaal uit het straatbeeld gaan verdwijnen. De volgende items met tekst zijn wél speciaal en de moeite waard.

Exclusieve items

Dit is niet meteen de goedkoopste optie, maar wel eentje die je kijk op tekstgebruik kan veranderen. Aangezien je vast uitgekeken bent op de items in de doorsnee woon- en kleding winkels, is het een idee om een kijkje te nemen in iets duurdere winkels. Zij gebruiken de teksten vaak nét iets anders, waardoor een slogan of ‘in gold we trust’ shirt je wel aanspreekt. Deze optie is vooral geschikt als je niet creatief bent en je bereid bent om in een item te investeren. Is dit niet het geval, dan raden we de overige opties aan.

Zelfgemaakte kleding en accessoires

Als je creatief bent, kun je ook zelf iets ontwerpen met een tekst. Ga dan bijvoorbeeld niet voor de standaard zinnen die je op internet kunt vinden, maar bedenk zelf iets. Je kunt bijvoorbeeld een zin nemen uit een boek of lied die jou typeert, of een tekst die jij of een goede vriend hebt verzonnen en een speciale betekenis voor jou heeft. Normaal zou een cadeau met een tekst een beetje suf zijn, maar met een persoonlijke tekst wordt het een cadeau waar de ontvanger nooit meer van af zal willen.

Kleur

Bij woondecoraties zijn items met teksten erop vaak gemaakt met hout en lichte kleuren. Daar zou je ook totaal iets anders voor kunnen kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een schilderij in een felle kleur, of maakt een tekst met neonlicht. Een ‘carpe diem’ of ‘ in gold we trust’ maakt net iets meer indruk in het felroze of goud dan in het zwart. Zo kun je makkelijk je eigen shirts oppimpen. Natuurlijk een leuke activieteit voor te doen tijdens de koudere dagen.