Meeting cafe
Image default
Eten en drinken

Hoe kies je servies voor je restaurant uit?

Hallo, gefeliciteerd met je eerste horeca onderneming! Je dacht dat je er al was bij het tekenen van de papieren en het uitzoeken van de menu’s he. Maar nee, het leukste gedeelte dat moet nog komen. En dat is het uitzoeken van servies, servetten en bestek. Maar ook dit leuke klusje kan nogal tijdrovend zijn want uit alle soorten, maten en kleuren servies dat er bestaat. Hoe ga je dan het juiste servies en bestek uitkiezen voor jouw restaurant? 

 

We snappen dat het best een moeilijke keus kan zijn en willen je daarom graag hierin ondersteunen door tips mee te geven. 

De soorten servies

Om servies uit te kunnen kiezen is de eerste stap dat je op de hoogte bent wat voor soort servies er is. En eigenlijk om deze vraag te beantwoorden er is bijna voor elk gerecht wel een apart bordje of kommetje op de markt. Laat je daarom niet gek maken. Je hebt niks aan 100 verschillende kommetjes voor een speciaal gerecht. Kijk daarom welk formaat bord, kom en beker of glas gebruikt wordt voor de standaard maaltijden zoals een hamburger met patat, pasta, soep, salade of een amuse. Voor de meeste gerechten kan je prima een standaard bord gebruiken. 

 

Wil je een echt luxe restaurant beginnen? Dan kan je kijken naar het servies voor een wat luxer segment. Je zult dan ook waarschijnlijk meer bestek nodig hebben dan de lokale pizzeria. Informeer jezelf daarom goed in de verschillende soorten servies en bestek dat er bestaat. 

Vergelijk servies merken met elkaar

Twijfel je nog over het soort servies dat je in je restaurant wil presenteren? Dan is het een goed idee om diverse servies merken met elkaar te vergelijken. Bekijk de gehele collectie en wie weet krijg je er een goed gevoel bij. Terwijl je bij een andere collectie al heel snel het gevoel hebt dat het niet de uitstraling is die je naar buiten wil brengen. Neem bijvoorbeeld eens een kijken bij de collectie van Luigi Bormioli of van Libbey. Beide merken hebben een breed assortiment aan horeca servies. 

 

Vaak zijn merken gespecialiseerd in een bepaalde soort stijl. Ben je op zoek naar geschikt servies voor een Italiaans restaurant? Ga dan op zoek naar Italiaanse servies aanbieder. Zo heb je ook servies voor Aziatische restaurants en zelfs voor een Griekse keuken. 

Kies voor één stijl

Heel soms komt het voor dat een restaurant verschillende soorten servies, bestek en glazen heeft. Wij vinden dat persoonlijk niet heel netjes ogen. Daarom adviseren we om altijd voor één stijl te gaan. Het is extra makkelijk om voor dezelfde stijl te gaan als je al je servies bij één merk haalt. Als je dit niet wil doen zal je extra tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van servies dat bij elkaar past. Maar dat maakt het klusje ook wel weer leuk als het gelukt is. 

 

Ten slotte, kies je servies uit dat bij de stijl van je restaurant past of juist helemaal niet. Ga na bij jezelf en bedenk wat jij prettig vindt als je naar een restaurant gaat. Een klein grappige bordje of juist een simpel groot bord waar al je eten op past. 

 {{external-image}}

https://www.apssupply.nl/partners/luigi-bormioli/