Meeting cafe
Image default
Internet marketing

De wereld van social media: social media planners

De wereld van social media: social media planners 

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Mensen gebruiken het om te communiceren met vrienden en familie, om op de hoogte te blijven van het nieuws en om te ontspannen door video’s te bekijken en artikelen te lezen. Bedrijven gebruiken het om hun producten en diensten te promoten en om met hun klanten te communiceren. Sommige ondernemers hebben hierbij hulp nodig. Daarom helpen social media planners bedrijven bij het ontwikkelen van een strategie om hun social media doelstellingen te behalen. Dit kan doormiddel van bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe klanten, het verhogen van de verkoop van producten enz.

De rol van social media planners 

De rol van een social media planner is om te zorgen dat een bedrijf een consistente aanwezigheid heeft op social media en dat ze gebruik maken van de juiste kanalen voor hun doelgroep. Dit betekent dat ze onderzoek doen naar de demografische gegevens van de volgers van een bedrijf en welke kanalen het meest geschikt zijn om te gebruiken. Ze zullen ook inhoud plannen, en zorgen dat er regelmatig nieuwe berichten worden geplaatst.

Een social media planner zal ook moeten zorgen dat de inhoud die wordt gepost relevant is voor het publiek van het bedrijf en dat het aansluit bij de doelstellingen van het bedrijf. Dit kan betekenen dat ze samenwerken met het marketingteam om te zorgen dat de boodschap van het bedrijf op een effectieve manier wordt overgebracht.

Reputatie beheren binnen social media 

De andere belangrijke taak van een social media planner is het beheren van de online reputatie van een bedrijf. Denk hierbij aan het monitoren van wat er op internet over het bedrijf wordt gezegd en het reageren op vragen en klachten van klanten op social media. Het is van cruciaal belang om een positief imago op sociale media te behouden, dus een social media planner moet snel reageren op eventuele problemen en deze op een professionele manier oplossen.

 

https://fellowtool.nl