Meeting cafe
Image default
Zakelijk

Tips om de juiste cursus voor jouw doelen te vinden

Iedere branche werkt met verschillende normalisaties om er zo voor te zorgen dat iedereen zijn werk op dezelfde manier uitvoert en om zo de veiligheid hoog te houden. Om jouw kennis uit te breiden kun je hier een passende cursus voor volgen. Door te kijken in welke branche je wilt werken kun je hier een gerichte cursus bij zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de nen1010 cursus volgen waarmee je jouw werk als laagspanningsinstallateur veilig kunt uitvoeren. Zowel het aanpassen als het uitvoeren van diverse installaties binnen deze branche is de NEN 1010 de norm die al jarenlang wordt nagestreefd. Ook voor inspecties en controles wordt er gebruikt gemaakt van de NEN 1010 bij bijvoorbeeld een oplevering van een bepaald project. Met het volgen van deze training draag je bij aan jouw eigen veiligheid en leer je om te werken volgens de juiste normen.

 

De verschillende NEN 1010 trainingen

Binnen de NEN 1010 norm zijn er diverse trainingen te volgen. Zo zijn er basistrainingen van één dag of kun je kiezen tussen een uitgebreide training van meerdere dagen. Hierbij kun je meer leren over het ontwerpen, de industrie of hoe NEN 1010 wordt gebruikt in medische ruimten. Doordat de normen kunnen veranderen kun je ook een training bijwonen om zo op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen. Zo kun je jouw werk op een veilige en verantwoorde manier blijven uitvoeren volgens de norm. Op het gebied van laagspanning zijn er diverse trainingen te volgen waarbij de NEN 1010 centraal staat. De kennis die je tijdens de training opdoet is direct toepasbaar en na de training kun je zelfstandig aan de slag. De trainingen worden gegeven door docenten die ook ervaring hebben in de praktijk.

 

Waarvoor wordt de NEN 1010 gebruikt?

De NEN 1010 is een norm die wordt toegepast op elektrische laagspanningsinstallaties. Een norm is een dringend advies dat wordt gegeven om er zo voor te zorgen dat iedereen volgens dezelfde regels en afspraken werkt om zo de veiligheid te waarborgen. Zo heeft de NEN 1010 betrekking op diverse stroomketens met een nominale wisselspanning van 1000 V of een nominale gelijkspanning van 1500 V. Ook voor deelinstallaties zoals beveiligingsinstallaties of verlichting komt de NEN 1010 kijken. Na het volgen van de training kun je hier zelf mee aan de slag en blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Zo kun je altijd op een veilige manier jouw werkzaamheden uitvoeren volgens de norm.