Meeting cafe
Image default
Zakelijk

Een kantoorpand of flexwerkplek? Hier zijn de verschillen

Wil je altijd al je eigen werkplek huren? Of geef je de voorkeur aan een flexwerkplek of een kantoorkamer? Hoewel deze termen op elkaar lijken, zijn er veel verschillen tussen deze soorten werkplekken! In dit artikel kun je deze verschillen ontdekken. Ook lees je waarom veel nieuwe ondernemers nu juist een werkplek huren en in Arnhem kantoor huren. Dus blijf zeker lezen!

Verschil tussen kantoor en flexplek

Heb je graag je eigen afgesloten kantoorkamer? Facility Point Arnhem kan dit voor je regelen. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een kantoorkamer en een werkplek. Het verschil zit in de grootte van de ruimte zelf. Een kantoorkamer is groter dan een werkplek. Meestal is een kantoorkamer een aparte afgesloten ruimte, terwijl werkplekken soms maar een klein deel zijn van een openbare ruimte. Met een kantoorkamer heb je dus een hele ruimte voor jezelf! Dat is handig, vind je niet?

Welke werkplek voor jou?

Welk soort werkplek wil jij kiezen? Als je een kantoor huurt, heb je jouw eigen vaste plek. Meestal is deze voorzien van een bureau en een kluisje, zodat je je spullen veilig kunt bewaren. Dat is wel handig, toch? Als je kiest voor een flexplek, mag je gebruikmaken van de beschikbare plekken in een open kantoorruimte. Het voordeel van een flexplek is dat de huurprijs lager is en dat je flexibeler kunt werken. Ga jij voor een flexplek of een werkplek?

Een extra werkplek

Als je al maatregelen hebt genomen om je werkplek te verbeteren, kun je een stap verder gaan door externe, flexibele werkplekken aan te bieden. Door op verschillende locaties te werken, kan het de creativiteit bevorderen en soms is het gewoon praktisch om op diverse plekken te kunnen werken. Vooral als je werknemers veel onderweg zijn, is het handig dat ze enkele uren tussen afspraken door op een flexibele werkplek in de buurt kunnen doorbrengen in plaats van helemaal terug naar kantoor te moeten reizen.

Is een thuiswerkplek ook een flexwerkplek?

Als werkgever dien je ervoor te zorgen dat de werkplek voldoet aan specifieke ergonomische normen. Indien dit niet het geval is en een werknemer ziek wordt als gevolg van een slechte thuiswerkplek, kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Communiceer regelmatig met medewerkers die vaak thuiswerken en bespreek wat een goede thuiswerkplek vereist. Informeer hen tevens over mogelijke risico’s. Moedig werknemers die thuiswerken aan om af en toe naar kantoor te komen, zodat ze een goede band met het bedrijf kunnen ontwikkelen.