Meeting cafe
Image default
Toerisme

Ski Bulgarije in Borovets

Een ander skigebied in Bulgarije, Borovets, is niet minder populair. Het ligt 70 kilometer van Sofia op de helling van de Rila-berg. In tegenstelling tot Bansko is Borovets niet alleen een stad. Deze plaats werd gesticht als jachtgebied en was de meest populaire plaats onder de Bulgaarse koningen. Maar de tijd is verstreken en vandaag kan iedereen genieten van al het moois van deze plek. En de wetenschap dat de echte koningen hier ooit leefden en jaagden, voegt wat pikantheid toe.

Hier bevinden zich de langste en meest comfortabele skipistes. Hier treden geen gewone mensen – liefhebbers van alpineskiën – op als trainers, maar echte atleten, van wie sommigen ooit hebben opgetreden op de Olympische Spelen en medailles hebben gewonnen.

Deze badplaats heeft een groot aantal hotels. Inderdaad, gedurende het hele winterseizoen rusten hier meer dan duizend mensen. En de service in deze hotels wordt altijd op een redelijk hoog niveau gehandhaafd.

Borovets is een van de beste resorts. Het is onmogelijk om de altijd groene bossen die het aan alle kanten omringen, te vergeten. Het is onmogelijk om de frisse berglucht te vergeten, die zo bijzonder ruikt en men wil er steeds vaker uit ademen, alleen met volle borsten. Het is onmogelijk om de skipistes te vergeten, die zijn uitgerust volgens de hoogste standaard, en skiën dat veel positieve emoties met zich meebrengt. Het is onmogelijk om Bulgarije zelf te vergeten, dat zijn toeristen al het vriendelijkste en duurste van dit land geeft.

Borovets paden.

Borovets is conventioneel verdeeld in drie skigebieden: Sitnyakovo, Yastrebets en Markudzhika. Sitnyakovo is geschikt voor beginnende en halfgevorderde atleten, en is ook geschikt voor training. Er zijn secties voor slalom en reuzenslalom. Yastrebets (1300-2369 m) wordt aanbevolen voor “gemiddelde” skiërs, er zijn een “zwarte” en drie “rode” pistes. Skigebied Markudzhik (2208-2543 m) – voor gemiddelde skiërs: er zijn “blauwe” en “rode” pistes.

Daarnaast heeft Borovets 20 km aan langlaufloipes in de buurt van de gondelbaan, skischansen voor het springen van 75 m en 50 m lang, evenals goede omstandigheden voor snowboarders (18 pistes). En ook: het 12 kilometer lange parcours “Musalenska pateka” voor beginners en gevorderden.

Het resort heeft skiliften:

  • – een gondel (lengte 4,8 km, onderweg 20 minuten)
  • – 4-persoons kabelbanen: “Sitnyakovo Express”, “Yastrebets Express”, “Markudzhik 2” en “Martinovy ​​Baraki”
  • – sleepliften: “Sitnyakovo”, “Markudzhik 1”, “Markudzhik 3”, “Markudzhik 0”, “Rila”, “Iglika” en “Rotata”

Alle liften zijn geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Er is een avondparcours met een aparte lift die rijdt van 17:00 tot 22:00 uur.

goedkope zonvakantie december

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html