Meeting cafe
Huishoudelijk

Inbouw Koffiemachine

Inbouw koffiemachine nodig? Een koffiezetapparaat in huis is slim. Je huis wordt er ook een stukje slimmer van. Koffie drinken uit een inbouw koffieapparaat is super simpel. Je word ’s ochtends wakker, drukt op het knopje en voila. Voor dat je het weet drink je een lekker bakje koffie uit je nieuwe inbouw koffiemachine.

Inbouw koffiemachine kopen?

Voor de aanschaf van een inbouw koffiezetapparaat moet je goed letten op een aantal punten:

  • Prijs
  • Behuizing
  • Merk
  • Melkmethode
  • Zetsysteem
  • Onderhoudsgroep

Deze verschillende onderdelen van een koffiemachine hebben invloed op de werking en uiteindelijke bak koffie die je krijgt. Zonder een goed overzicht van bovenstaande punten kun je niet tot de uiteindelijke aanschaf van je nieuwe inbouw apparaat komen. 

Prijs

De prijs van een inbouw koffiemachine is vaak hoog. Dit komt omdat het apparaat in je keukenkastje moet passen. Past het niet? Dan kun je de volautomatische inbouw koffiemachine niet gebruiken. 

Nismaten

De nismaten worden in lengte, breedte en hoogte geuit. Voor iedere machine verschilt de nismaat. Het is belangrijk dat de maat hetzelfde is als de maat van je keukenkastje. Meet deze dan ook zorgvuldig op! Bekijk hoe je nismaten op moet meten.

Alternatieven

Wil je geen inbouw koffiezetapparaat? Dan is het slim om een volautomatische espressomachine van Jura te kopen. Deze volautomaten hebben een hoge kwaliteit. Jura is een Zwitsers koffiemachine merk. Het merk produceert al jarenlang koffiemachines van hoge kwaliteit. Een koffiezetapparaat bonen van Jura is sowieso een prachtig apparaat. Hij past nog makkelijk op je keukenblad en straalt door het vaak met chroom belegde design.

Volautomaat vs inbouw

Een volautomatische espressomachine beschikt over nagenoeg dezelfde eigenschappen als een inbouw koffiemachine. Inbouw koffiemachines hebben een groot voordeel: je ziet ze niet. Ze staan niet in je keuken zoals een volautomaat dat doet. Je bergt hem mooi op door hem in je keukenkast op te nemen. Doordat Jura hier het design op heeft aangepast op de volautomaten, staan ze strak in de keuken. De inbouw koffiemachines zijn nóg beter in de keuken opgenomen. Je ziet vaak alleen de koffieuitloop en verder niets.

Een inbouw koffiemachine heeft als voordeel dat je het waterreservoir én het bonenreservoir niet ziet. Deze vul je bij door aan de kast van de machine te trekken. Je rolt het apparaat gemakkelijk naar buiten. Je klept het bonenreservoir open en vult de bonen bij. Vervolgens neem je meteen het waterreservoir mee. Zo heb je gemakkelijk alle werkzaamheden in één keer uitgevoerd.

https://koffiemachine.org/volautomatische-koffiemachine/