Meeting cafe
Woning en Tuin

Het verschil tussen een tuinarchitect en een hovenier

Wanneer u een professional in wilt schakelen voor uw tuin twijfelt u wellicht tussen een tuinarchitect of een hovenier. Mensen kiezen vaak voor een hovenier uit kostenoogpunt, of omdat zij niet overtuigd zijn van de meerwaarde van een architect. Die is er echter absoluut. Daarom is het goed om van tevoren na te denken over wat u precies wilt. Een architect kan namelijk in enkele opzichten een stuk verder gaan dan een hovenier en daarmee voor u een belangrijk verschil maken.

Hoe een tuinarchitect zich onderscheidt

Een tuinarchitect onderscheidt zich ten opzichte van een hovenier omdat deze meerdere disciplines beheerst. Een hovenier heeft zonder enige twijfel verstand van tuinen, maar dan vooral van de aanleg en beplanting. Een hovenier is geen allround ontwerper zoals een architect dit wel is. Waar een hovenier vooral praktisch denkt en vaak kijkt naar een invulling binnen bestaande kaders, kan een tuinarchitect helemaal vanaf nul beginnen en komen met een oplossing of een design dat uw verwachtingen overtreft. Een goede architect combineert de praktische kennis van een hovenier met ontwerptalent. Met andere woorden: wilt u uw tuin en echte make-over geven, of zorgen voor een nieuw ontwerp of nieuwe uitstraling, dan kunt u het beste bij een tuinarchitect terecht. De extra kosten van een architect vallen in de praktijk vaak mee en bovendien doet u een investering waar u nog vele jaren profijt van zult hebben.

Laat de tuin van uw dromen maken

Met behulp van een goede architect zult u in staat zijn om de tuin van uw dromen te laten realiseren. Informeer bijvoorbeeld eens bij Stoop Tuinen. Dit is een bedrijf dat jaren ervaring heeft. Wanneer u vertelt wat uw stijl is en wat uw wensen en eisen zijn, zal de architect zorgen voor een ontwerp dat hier helemaal bij aansluit. Waarschijnlijk zelfs nog inclusief elementen waar u zelf nog helemaal niet aan had gedacht. Dat is de meerwaarde van een tuinarchitect: bruikbaarheid koppelen aan esthetiek.

https://www.stooptuinen.nl/