Meeting cafe
Image default
Woning en Tuin

Plexiglas online bestellen

Een goed alternatief voor glas, is plexiglas. Het woord glas zit erin, maar plexiglas is geen glas. Het is een kunststof die een goede vervanger kan zijn van glas, maar ook nog eens wat voordelen heeft ten opzichte van gewoon glas. Het materiaal is heel erg populair, onder andere omdat het betaalbaar is, je het veilig kunt gebruiken en het ook nog eens duurzaam is. Je hoeft daarnaast ook niet meer naar de winkel om plexiglas te kopen, je kunt makkelijk online plexiglas bestellen. Ben je benieuwd of plexiglas het materiaal is wat bij jouw situatie zou kunnen passen? Lees dan snel verder.

 

Makkelijk schoon te houden en duurzaam

Plexiglas kun je voor verschillende doeleinden inzetten, maar meestal is het ter vervanging van glas. Waar glas vaak duur is en ook best gevaarlijk om mee te werken wanneer je geen professional bent, is plexiglas goed betaalbaar en veilig om zelf te bewerken. Het heeft vele toepassingen en daarom wordt het ook steeds populairder. Plexiglas is makkelijk schoon te houden en gaat lang mee.

 

De helft lichter dan glas

Maar het heeft meer voordelen. Zo is het veel lichter dan glas. Het gewicht van glas kan in bepaalde situaties voor problemen zorgen. Plexiglas heeft dit nadeel niet en daardoor breder toepasbaar dan glas. Het is namelijk ongeveer de helft lichter. Daarom zie je altijd plexiglas ramen bij campers en caravans. Hierbij moet materiaal zo licht mogelijk zijn, glas zou hier niet bij passen.

 

Veel veiliger dan glasbewerking

Wil je glas bewerken? Dan moet je hier heel voorzichtig mee zijn. Glasbewerking kun je het beste door een professional laten doen, want het kan breken of versplinteren met alle gevolgen van dien. Plexiglas is veel veiliger te bewerken. Je kunt dit zelf zagen of verhitten om er de vorm aan te geven die jij wenst. Je kunt er zelfs veilig in boren wanneer je er een naambordje van wilt maken of de plexiglas plaat wilt ophangen.

 

Online bestellen

Plexiglas is ook een stuk goedkoper dan glas en de verkrijgbaarheid is beter. Op glas moet je vaak lang wachten en het is moeilijker kant en klaar online te bestellen. Plexiglas is echter bij een ruim aantal webshops en winkels te verkrijgen en kun je vaak direct mee naar huis nemen of de volgende dag al bij jou op locatie verwachten. Van Viegen is zo’n webshop waar ze een uitgebreid assortiment plexiglas platen hebben, die je eenvoudig bestelt en die snel bij jou thuis worden geleverd. Neem gerust eens een kijkje op de website.