Meeting cafe
Image default
Aanbiedingen

Schaakspellen online kopen

Wij van de Schaakkoning vinden het schaakspel een van de meest nobele spellen die er bestaat, maar dat is natuurlijk niet zo gek. Voor iedere schaakfanaat is er wel iets leuks te vinden binnen ons assortiment! We verkopen uiteraard normale schaakspellen, maar we hebben ook veel meer. Neem onze combinatiedozen, waar er wel 4 tot 6 verschillende spellen binnen één doos kunnen zitten. Erg handig om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie, op deze manier neem je veel verschillende spellen mee zonder dat het al te veel ruimte inneemt. Daarnaast verkopen we ook variaties op het schaakspel, bijvoorbeeld laser chess. Dit spel houdt in, je raad het al, schaken maar dan gecombineerd met lasers!

Het schaakspel, bij de Schaakkoning

De Schaakkoning is de beste plek om van alles en nog wat te krijgen op het gebied van schaken. Andere variaties op het schaakspel zijn KUBB Vikingen, een spel wat je ook met meer dan twee mensen kunt doen tijdens feestjes! Ook verkopen we losse schaakstukken en schaakborden, omdat we begrijpen hoe frustrerend het kan zijn om ineens losse stukken kwijt te zijn en dus niet meer met een schaakspel verder te kunnen spelen. Een andere situatie is een schaakbord wat al vrij oud en goed gebruikt is, waarvan de schaakstukken nog in een zeer goede staat zijn. Dan kan het fijn zijn om niet alles weg te hoeven gooien, maar gewoon het onderdeel van het schaakspel erbij te bestellen dat je tekort komt. 

Schaken, voor jong en oud

Wij geloven in het diepste van onze ziel dat schaken iets is voor jong en oud. Over het algemeen hoef je mensen er niet van te overtuigen dat oudere mensen veel plezier kunnen beleven aan schaken, maar voor jongere mensen wordt het steeds moeilijker. Echter, het jong aanleren van schaken kan heel veel betekenen voor de ontwikkeling van een kind, en zelfs een voorsprong op school geven. Het is namelijk zo dat schaken leert strategisch inzicht te werven, patronen te herkennen en voor langere tijd te concentreren. Het zijn allemaal kwaliteiten die op school van pas kunnen komen.