Meeting cafe
Image default
Society / Relationships

De rol van sterren in ons leven

Tegenwoordig is geen bekendheid meer veilig als het gaat om roddels. Bij sprake van een ruzie of een break-up is niet alleen het management, maar ook heel Nederland op de hoogte. Dankzij de bladen en het nieuws word je op de hoogte gebracht van de meest recente gossip. Waarom vindt men het leven van een ander zo interessant?

Uitzonderlijk maar normaal

Het wordt ook wel de mythe van de sterren genoemd; celebrities zijn zowel normaal als uitzonderlijk. We kunnen onszelf in hen herkennen, omdat ze ook gewoon mensen zijn. Toch kijken we tegen de bekendheden op door het uitzonderlijke leven dat ze leiden. Dankzij showbizz nieuws zijn de volgers op de hoogte van de situatie in het privéleven van de beroemdheid.

Blik op de maatschappij

Sterren zijn daarnaast ook een belangrijk deel onderdeel van onze mediacultuur. Ze laten de volgers zien hoe de samenleving werkt; hoe ieders nationale identiteit wordt gevormd en wat de mensen voelen bij verschillende sociale thema’s. Hier is het niet van belang of Marco Borsato zijn mening uit over de vluchtelingen of Ali B over geweigerd worden in clubs dankzij zijn afkomst. Het draait bij de volgers om de ervaring vanuit verschillende perspectieven. De beroemdheden houden ons een spiegel voor.

Vervanger van de experts

Steeds vaker komen celebrities te gast bij praatprogramma’s om te discussiëren over een maatschappelijk vraagstuk, hierbij vervangen zij vaak de experts op dat gebied. Dit komt doordat de kijkers benieuwd zijn naar de persoonlijke ervaringen en de blik op de situatie, terwijl experts komen met feiten en cijfers. Bij de sterren lopen het privé- en publieke leven gemakkelijk door elkaar. Bij een politicus wordt het leven achter de schermen vrijwel nooit naar voren gebracht. Vragen naar de ervaring zal bij de sterren veel gemakkelijker gaan dan bij politicus.

http://showbizz24.nl