Meeting cafe
Image default
Society / Relationships

Een betere groepsdynamiek creëren

Sommige groepen werken heel fijn en goed met elkaar samen en andere weer totaal niet. Hoe kan dit? Er spelen een hoop onbewuste processen in groepen die de samenwerking en dynamiek erg kunnen beïnvloeden. Dit kan ertoe leiden dat je team niet op zijn optimale kunnen presteert of gewoonweg niet goed samenwerkt. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de dynamiek beter wordt en dat je als groep beter gaat samenwerken? Dat kan je oefenen en leren met een training groepsdynamiek in de zorg.

Inhoud van de training
De deelnemers van de workshop over groepsdynamiek krijgen meer inzichten in groepsdynamica en groepsdynamische processen. Wanneer je de workshop gevolgd heb, weet je hoe je voerbeeldgedrag kan inzetten om de groepsdynamiek te verbeteren en positief te beïnvloeden. Op deze manier kun je groepen beter sturen en beïnvloeden op een goede manier. Buiten dit leer je ook nog hoe je mensen kan motiveren om hun gedrag in groepsverband aan te passen. Vertoon jij vervelend en negatief gedrag of merk je dat iemand dat toont? Dan is het erg belangrijk dat iemand je kan motiveren om je aan te passen en ander gedrag te laten tonen. Zo kan de groep weer beter samenwerken en beter presteren.

De workshops kunnen op verschillende niveaus gegeven worden. Zo heb je de MBO3, MBO4 of HBO niveau workshop. De leerstof wordt precies aangepast op de doelgroep, zodat deze op hun niveau kunnen trainen en echt wat uit de workshop kunnen halen.

De leerdoelen
De deelnemers van de workshop leren:
– Omgaan met weerstand die heerst in een groep
– Minder te discussiëren
– leden van de groep te kunnen aanspreken op ongewenst gedrag Na het volgen van de training kan je ervoor zorgen dat de medewerkers optimaal kunnen samenwerken.

Merk je dat naast groepsverband je ook te maken hebt met agressie in de zorg? Dan kan je daar ook nog een agressie cursus voor volgen.  

http://zelfsterk.nl