Meeting cafe
Image default
Society / Relationships

Een authentiek rietdak voor een unieke uitstraling

Gedurende de mooie herfstdagen kleuren de blaadjes oranje en kan iedereen genieten van dit gouden uur. Echter, niet alleen blaadjes krijgen een goudgeel kleurtje, maar ook rietdaken stralen in de zon. Hoewel de meeste mensen denken aan oude boerderijen bij het beeld van een rietdak, komt het steeds vaker voor dat nieuwbouwwoningen voorzien worden van een rietdak. Een authentieke rietdak geeft jouw huis hierdoor namelijk een unieke uitstraling. De rietdekkers van Van den Bergh Rietdekkers weten dan ook vele mensen blij te maken met een stevig, ambachtelijk vervaardigd en uniek rietdak. Meer weten over de diesten van Van den Bergh Rietdekkers? Kijk dan snel op de website of lees hier verder!

Rietdaken worden op een ambachtelijke manier gelegd door de vakmannen van Van den Bergh Rietdekkers. Hier nemen zij dan ook de drie belangrijkste aspecten voor een kwalitatief stevig rietdak in mee, namelijk de hellingshoek, onderhoud en lucht en licht. Om te beginnen ondergaat een rietdak veel verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon en sneeuw. Echter, wanneer de rieten kap in een hellingshoek van 45 graden is geplaatst, zal het regenwater snel afgevoerd worden, waardoor het rietdak langer mee kan gaan. Naast de hellingshoek is ook onderhoud een belangrijke pijler. Regelmatig en grondig onderhoud van het rietdak is niet alleen van belang om het dak langer mee te kunnen laten gaan, maar ook om te inspecteren of het riet nog altijd stevig vast ligt. Tot slot houden rietdaken van genoeg lucht en licht. Licht en lucht zorgen er namelijk net als de juiste hellingshoek voor dat het dak snel droogt en dus lang meegaat.

Ben jij helemaal weg van rietdaken, maar had je nooit gedacht dat dit op jouw nieuwbouwwoning gelegd kon worden? Dan gaat er nu een wereld voor je open! Bekijk snel alle mogelijkheden op de website van Van den Bergh Rietdekkers en neem contact op.

 

https://www.rietwerk.nl/