Meeting cafe
Society / Relationships

Gaslek

In de jaren vijftig leek het gas de schone vervanger te zijn van kolen en andere fossiele grondstoffen. De afgelopen jaren heeft de levensstijl van de mens er voor gezorgd dat de temperatuur van de aarde stijgt. Ook gas zorgt hiervoor. De Nederlandse overheid is zich bewust van het probleem en wilt in 2050 elk huis gasvrij hebben. Elk nieuwbouw project komt nu zonder gasinstallatie om de stikstofgassen tegen te gaan. Naast de milieuproblemen zijn er ook veel andere gevaarlijke problemen met gas. Zo zijn er jaarlijks wel meerdere gas explosies in Nederland. Veel mensen onderschatten het gevaar van gas en hebben geen flauw idee hoe makkelijk gas een groot gevaar kan veroorzaken. Als je bijvoorbeeld een gaslek krijgt kan dit een groot gevaar zijn voor jezelf, maar ook voor je buren. Gas heeft een soort van penetrante lucht waardoor je het wel goed kan ruiken, maar mensen hebben geen flauw idee wat ze moeten doen om dit te verhelpen.

De gevaren van een gaslek zijn enorm. Een gaslek ontstaat als gevolg van slijtage. Door slijtage kan er een klein scheurtje ontstaan in de leiding waardoor het gas kan ontsnappen. Het kan ook mogelijk zijn dat het gas die naar het fornuis loopt niet goed aangesloten is waardoor het gas ook kan ontsnappen. Als je dit voor een lange tijd doet kan de gehele kamer onder het gas komen te staan. Je ruikt dit wel maar het is erg gevaarlijk want er kan namelijk een gas explosie plaats vinden.

Het voorkomen van z’n gaslek kan voorkomen worden door het aanschaffen van een warmtepomp. Een warmtepomp verbruikt geen gas maar warmte uit de grond. Een warmtepomp is een dure investering, maar je huis wordt wel duurzaam verwarmen. Dit is dus goed voor je portemonnee en de wereld. Als je dus graag het gasgevaar wilt ontlopen kan je beter een warmtepomp kopen.

http://techneco.nl/