Meeting cafe
Entertainment

Halloween feest in Eerbeek

Met het oog op het Halloween gericht en met het carnaval in het verschiet hebben we weer enkele mooie feestdagen waar we naar uit kunnen kijken. In Eerbeek, een dorp op de Veluwe vindt om het jaar een waar halloweensfeest plaats. Dit begon als een klein evenement maar is inmiddels uitgegroeid tot een waar festijn. Mensen uit heel Nederland weten op Halloweensavond het plaatsje eerbeek te vinden en gaan met de fiets de tour rijden. De tour is uitgezet door vrijwiligers en lijd je door allerlei bedrijfstereinen, gebouwen en woonwijken. De bedrijven en wijken die aan dit evenement mee doen zijn al maanden van te voren bezig met de versiering. En ja, elke keer weet men het vorige evement weer te overtreffen.

Zo word je in de straten bij het winkelcentrum achterna gezeten door een aantal verdwaalde spoken, fiets je door rokerige tunnels waar op elk moment een spook van achter een muurtje kan springen en waan je je echt in door geesten veroverde fabrieksruimten. De bewoners van Eerbeek kijken ook al echt uit naar die twee jaarlijkse evenement. Je ziet dat er steeds meer mensen aan mee doen. Niet alleen aan de fietstocht zelf, maar mensen die weten dat hun straat op de fietsroute liggen, beginnen spontaan hun tuin in halloween sferen om te toveren. Een fenominaal gezicht!

En ja, waar kun je je tuin dan zoal mee versieren? Meestal kun je bij de Action goed terecht voor Halloween spulletjes. Grafzerken, skeletten en costuums zijn daar vaak voordelig te koop. Voor opblaasbare feestartikelen moet je online zijn. Zoek bijvoorbeeld naar opblaasbare pompoenen, zwarte katten, ratten en duivelsvorken. Het fijne van opblaasartikelen is het feit dat ze tegen regen kunnen. Regent het op de bewuste avond? Dan is dat jammer, maar je halloweenspulletjes blijven allemaal wel in takt. Je kunt ze na het evenement leeg laten lopen en weer opbergen voor het volgende feestje. Dat geld niet voor alle andere halloween spullen. Ze zien er vaak fantatisch uit, maar kunnen qua weer en zo, niet al te veel hebben.

Toch zijn er wel hele leuke artikelen in speciale halloween winkels verkrijgbaar. Denk aan echte geluidsbanden met spookgeluiden, geweldig als dat door de straten galmt. En van projectie schermen met bloedende spoken en boze geesten. Dit jaar wordt er in Eerbeek geen tocht gehouden. Dat is jammer, maar zo blijft het wel leuk en blijft het wel een evenement waar naar toe gekeken wordt. Wil je volgend jaar ook eens een tocht door het spook dorp fietsen? Schrijf je dan tijdig in voor de fietsrit. Het aantal aanmeldingen groeit echt enorm dus wees er dan snel bij. Kinderen kunnen ook gewoon mee fietsen. Maar let op, het is wel een beetje eng. Dus mocht je kind normaliter al heel bang zijn voor gekke wezens, dan zou ik het niet doen. Dan kun je beter nog een paar jaartjes overslaan en later nog eens aan dit evenement mee doen.