Meeting cafe
Auto's en Motoren

Honda Civic 2dehands

Wie Honda zegt, zegt Civic. Of anders; vraag willekeurige passanten een type Honda te noemen en geheid dat ze met de Civic op de proppen komen. De Honda Civic kende een aarzelende start maar werd met de jaren steeds meer populair, en is dat nog steeds. Daarom ook is een Honda Civic 2dehands bijzonder gewild. Zorg dus dat je er als de kippen bij bent als er een dergelijke auto op de markt komt.

Vierde generatie was de doorbraak

De eerste Honda Civic was er in 1972. Het duurde echter tot de vierde generatie van de Civic voor er gesproken kon worden van een echte doorbraak in ons land, we spreken dan van het jaar 1987. Vanaf dat moment groeide de belangstelling voor de compacte Honda – ooit gepresenteerd als een soort van equivalent van de Mini Cooper- tot grote hoogte. De Civic van 1987 was dan ook meteen bijzonder, en dan niet alleen wat betreft het sportieve design. Zo beschikte deze sportieve auto over een DOHC-systeem en een VTEC-systeem, iets dat erg bijzonder was destijds. Ondertussen is de Honda Civic toe aan de tiende generatie, die in 2017 gepresenteerd werd en ten opzichte van zijn voorganger weer ietsje langer, breder en lager gemaakt is.

Legertje monteurs dat je verder kan helpen

Mocht je er in slagen om een geschikte 2dehands Honda Civic te vinden, dan kun je met pech te maken krijgen. De auto wil niet starten, slaat onderweg af of rijdt steeds minder. Het is nou eenmaal het risico van een auto en van een occasion in het bijzonder. Maar geen paniek, want je kunt tegenwoordig een beroep doen op RoadGuards, een legertje monteurs dat 24/7 op de weg is en er naar streeft om na je belletje binnen een half uur bij je te zijn. Je betaalt gewoon voor de kosten die de monteur maakt en vervolgt je route.