Meeting cafe
Image default
Auto's en Motoren

Hoe werkt het stopcontact?

Ben je benieuwd naar Chip Tuning en hoe het werkt? Wist je dat je auto kan worden afgestemd op een gekwalificeerde technicus? Wilt u weten hoe u een auto kunt afstemmen? Wilt u profiteren van nieuwe technologieën en de manier waarop uw auto klinkt en loopt? Lees dit artikel om erachter te komen hoe je je auto kunt afstemmen.

 

In chip-afstemming maken technici gebruik van nieuwe prestaties-chips en vervangen de bestaande om het potentieel van de auto’s te maximaliseren. Als je al een hoge prestatiekamer bezit, er is een zeer goede mogelijkheid dat je je misschien een of twee keer in je leven kunt racen. Zo niet, dan zou u de prestaties van de auto’s via chiptuning willen verbeteren. Deze procedure is vrij nuttig, maar sommige experts zijn van mening dat het de moeite niet waard is.

 

Voordat u een chiptuning start, zorg er dan voor dat u een gedetailleerd begrip hebt van het chipping van het voertuig en hoe het werkt. U moet weten welke chips worden gebruikt en wat ze doen – bijvoorbeeld een turbolader vereist een specifiek type chip om te werken. Zorg er ook voor dat u de juiste tools hebt.

Of u nu werkt aan een openwielmodelvoertuig of een ingesloten, zorg ervoor dat de zaag die u gebruikt geschikt is voor het type voertuig dat u hebt.

 

In principe wordt chiptuning uitgevoerd op een auto op basis van het motorkap. Daarom, als uw automodel een voormotor of een achterste motor heeft, is het mogelijk om ook chip-tuning op die modellen uit te voeren. Als u echter uw auto wilt converteren naar een voorste motor / achterste motoropname voertuig, zou het nodig zijn om de hele motor te verwijderen – inclusief de brandstoftank – om ruimte te maken voor de nieuwe vervanging. Remapping Engine Remaping gebeurt op een soortgelijk principe. Het enige verschil tussen de twee is dat bij het afrekenen van de motor het volledige voertuig uit de auto wordt verwijderd en een gloednieuwe chip is bevestigd aan de motor.

 

Om dingen duidelijk te maken, laat ons eens kijken naar hoe chip-tuning werkt. Als u een bepaald deel van uw motor vervangt door een nieuw stuk, zeg dan uw carterolie-olie, dan wordt uw bestaande ECU gewijzigd, zodat het nieuwe deel op zijn plaats past. Voordat de chip is geïnstalleerd, moet het bestaande motorbeheersysteem worden uitgeschakeld en moet het einde worden gereset, zodat de chip kan worden gemaakt om goed te werken. Dan is het gewoon een kwestie van het opnieuw opstarten van de motor en wachtend op de chip die correct is geïnstalleerd.

 

Een ander belangrijk ding om op te merken is dat de vermogensversterking toeneemt wanneer u de inlaatluchtlast verhoogt, terwijl de beperking afneemt wanneer de brandstofstroombeperking wordt verwijderd. Het idee is dat de meer luchtlading die u consumeert, hoe hoger het koppel toeneemt, terwijl de beperking de stroomwinst vermindert. Dus, in een notendop, verwijst chiptuning naar een manier om de bestaande vermogensversterking te wijzigen, meestal bereikt door de brandstof- of ontstekingscontrole-variabele te wijzigen, te passen aan een individuen gewenst niveau van koppel en stroom.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl