Meeting cafe
Image default
Aanbiedingen

Opgelet! .. Welke vragen rijzen er vóór de lancering van videoadvertenties

website laten maken oost-vlaanderen

Elk jaar wint de video aan momentum, maar door constante updates en formaten die onbegrijpelijk zijn voor de gemiddelde ondernemer, lopen de paden van adverteerders enorm uiteen. De modetrend roept vragen op: “Hoe werkt het?”, “Zijn daar mijn klanten?”, “Waar begin je met promoten op YouTube?” Iemand experimenteert op zoek naar een doelgroep, anderen kiezen voor een gematigde positie of durven niet te investeren in videoadvertenties, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen.

Hoe een video te starten

Niemand belooft dat het gemakkelijk en leuk zal zijn als je geweldige resultaten wilt behalen, en niet alleen je merk wilt laten zien aan een breed publiek. Je kunt niet wakker worden op een mooie zonnige dag met de wens om videoadvertenties te lanceren om de aandacht van het publiek op je merk te vestigen: “Eh, nu werkt alles.”

Veel bedrijven zijn geïntimideerd door het aantal formaten dat YouTube biedt, en daarom weigeren ze video’s te promoten, kiezen ze voor de bekende banner of contextuele advertenties op het minimumloon. Ze twijfelen aan de vooruitzichten en wantrouwen prestatie-indicatoren omdat ze niet kunnen begrijpen “welke praktische zakelijke voordelen videoadvertenties kunnen opleveren.” Sommigen van hen proberen de tools te begrijpen, maar ze raken meer en meer in de war in duistere longreads en onbegrijpelijk samengestelde checklists.

Ik geef de voorkeur aan de “vraag-antwoord” -benadering, die lijkt op live communicatie met de klant. Iemand beheerst al lange tijd advertentie-indelingen en kan bogen op groot succes, anderen blijven geïnteresseerd in het onderwerp op zoek naar de beste oplossing voor hun bedrijf, hoe ze nieuwe klanten kunnen aantrekken en geen budget verspillen.

Hoeveel kost het om videoadvertenties te promoten?

Haast u niet met een voortijdig antwoord – “duur”, “we kunnen het niet betalen”, “dit is een gesloten club.” De minimumkosten voor het plaatsen van videoadvertenties op internet zijn meerdere keren lager dan op tv. In het myTarget-systeem worden de kosten op hetzelfde niveau gehouden, hoewel ze soms dramatisch stijgen tijdens de vakantiemaanden. Voor verkeersverkopers – IMHO, Native Roll, Segmento, GPMD – kan de prijs hoger zijn, afhankelijk van het verkeer dat u koopt. Tegelijkertijd is het belangrijk op te merken dat sommige sites hun waarde terugverdienen vanwege de hoge betrokkenheid van het publiek.

Welke videoadvertentie-indelingen zijn er op YouTube

De meeste ondernemers denken zo: we hebben het over de grootste site met video – we bedoelen YouTube – dus ik focus me op deze site. De Amerikaanse gigant werkt constant aan ontwikkeling, nieuwe formaten en functionele aanpassingen, waarmee hij zijn leidende status bevestigt. Op dit moment hebben adverteerders de beschikking over:

TrueView InStream

De video wordt getoond terwijl u de video bekijkt – helemaal aan het begin, in het midden of aan het einde. 5 seconden na de start verschijnt de knop “Overslaan”.

Video-detectie

Advertenties worden op zoek- en weergavepagina’s op YouTube geplaatst, evenals op de startpagina van de site en mobiele applicaties

Bumperadvertenties

Korte video’s – tot 6 seconden, gericht op het populair maken van het merk en het vergroten van de publieksdekking.

TrueView voor winkelen

Producten kunnen direct in de video worden weergegeven en de gebruiker aansporen om een ​​aankoop te doen.

TrueView for Action

Een prerollvideo met een bijbehorende banner met een knop en een oproep tot actie. Na het einde van de video krijgt de gebruiker nog eens 5 seconden de tijd om te klikken of de advertentie over te slaan.

Universele app-campagnes (UAC)

Een campagne die is ontworpen om het aantal app-installaties te verhogen. Heeft een begeleidende banner met een oproep om te installeren.

Bumber-advertenties voor winkelen

De standaard Bumper wordt aangevuld met productkaarten, die het mogelijk maken om naar de winkel van de adverteerder te gaan en het product te kopen.

• Masthead

Homepage-advertentie met betaling per dag. Iedereen die YouTube heeft bezocht, kwam ze tegen, aangezien dit formaat is gemaakt om alle gebruikers van de site te dekken.

Het is noodzakelijk om formaten te kiezen en te combineren op basis van de taken die het bedrijf stelt voor de advertentiecampagne: dekking, interacties, herkenning, applicaties, registratie, aankopen, installatie van applicaties.

Voor wie is videoadvertentie geschikt?

Dit promotieformaat is perfect voor diegenen die het merk populair willen maken, het niveau van bekendheid, loyaliteit en informatie over het product willen vergroten en potentiële klanten willen aantrekken met een creatieve aanpak. Er zijn onderwerpen die het vaakst op sites worden aangetroffen: voeding, farmaceutica, informatiediensten, telecomoperatoren, banken, auto’s, bioscoop, cosmetica, B2B, hygiëneproducten, elektronica, kleding.

Dit betekent niet dat u videoadvertenties moet opgeven als het bedrijf niet in een van de categorieën past. Begin allereerst bij de taken en het budget en pas daarna de strategie aan op basis van de specifieke kenmerken van het bedrijf. U kunt zeker een interessante aanpak demonstreren om goederen of diensten te promoten als u het juiste formaat kiest en een advertentiecampagne opzet. Natuurlijk zijn de kijkcijfers, de kosten van plaatsing en contact afhankelijk van het onderwerp, maar ik kan gerust zeggen: je zult je kijker vinden. Het belangrijkste is om tijd te hebben om hem te interesseren en oplossingen voor het probleem te bieden.

Waar u uw doelgroep kunt vinden

Elk videonetwerk biedt verschillende soorten targeting, waaronder doelgroepen op basis van interesse, onderwerpen, zoekwoorden, remarketing, demografie, geografie, plaatsingen, verbonden segmenten, apparaten en providers. U kunt kiezen uit de beschikbare opties of uw eigen unieke doelgroep creëren.

Veel bedrijven zijn van mening dat sites opzettelijk onrendabele formaten creëren, ze verwarren met een verscheidenheid aan instellingen in een poging om de algehele betrokkenheid te vertroebelen en “linkse gebruikers” in de adverteerder te laten glippen. Niet alle cijfers moeten op het eerste gezicht worden beschouwd, maar de platforms de schuld geven van constante leugens of het mislukken van slecht voorbereide advertentiecampagnes is op zijn minst dwaas. Eerst kijken we naar onze successen, analyseren we zorgvuldig de prestaties van advertentiecampagnes, instellingen en creatieven, en pas daarna stellen we lastige vragen om diensten en tools te ondersteunen die het bedrijf helpen zich te ontwikkelen en geld te verdienen.

Hoe u de effectiviteit van videoadvertenties kunt bepalen

U zit niet vol met videoweergaven, dus experts richten zich op indicatoren die het volledige beeld van een advertentiecampagne weergeven: betrokkenheid van het publiek, diepte, frequentie, gemiddelde videokijktijd, klikken, weergavepercentage, zoekpercentage, bouncepercentage, aantal conversies en kosten van dekking.

Er zijn veel systemen voor het volgen en volgen van het succes van een advertentiecampagne – MOAT, Adriver, TNS, Weborama, enz., Die het aantal echte impressies, views, clicks en percentage zoekopdrachten laten zien. Google heeft ook een interessant Merkimpact-rapport. Dankzij de enquête komt hij erachter hoeveel procent meer bekendheid, loyaliteit en klantinteresse is, als u met uw campagnebudget een groot bedrag kunt besteden.

Rapporten zijn geheel gratis beschikbaar in Google Analytics, AdWords, YouTube Analytics en persoonlijke accounts van de systemen, waar u de behaalde KPI’s, de views, crawls en het dekkingsniveau kunt evalueren. Alleen op basis van de analyse van KPI’s en de verkregen data trek je een conclusie waarmee je snel de instellingen en reclameboodschappen kunt aanpassen.

Houd conversies bij met behulp van externe en interne systemen; Ga hiervoor naar het gedeelte “Tools” in Google AdWords en maak daar een conversie door de benodigde instellingen te selecteren. De resulterende tag, die met de Tag Manager of handmatig in de site moet worden ingesloten, helpt bij het creëren van een conversie per klik en paginaweergave. Het systeem kan rekening houden met de conversies op basis van vertoningen – de acties van de gebruiker nadat hij uw advertentie heeft gezien, zelfs als de conversie afkomstig is van een andere bron.

Tijdens het werken met videoadvertenties beginnen bedrijven meer vragen dan antwoorden te hebben. Een bedrijf kan zich tot specialisten wenden of zelf naar antwoorden zoeken, het belangrijkste is om geen overhaaste conclusies te trekken op basis van oppervlakkige informatie of iemands mislukkingen, waarbij een veelbelovend formaat wordt opgegeven.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html