Meeting cafe
Image default
Aanbiedingen

Relatietherapie nodig? Wacht niet te lang!

Relatietherapie helpt u verder als u het gevoel heeft dat er geen uitweg meer is om te ontsnappen aan uw huidige relatie. Wacht niet te lang met relatietherapie. Dat is één van de valkuilen. Paren wachten vaak te lang voordat ze besluiten in therapie te willen gaan. Vaak is dan één of beide partner al tot de conclusie gekomen dat het beter is te stoppen met de relatie. Met alle gevolgen van dien.

Bij relatietherapie leert u met andere ogen te kijken

Tijdens de relatietherapie leren de professionals van Quint Relatietherapie u om met andere ogen naar uw eigen relatie te kijken. Het is belangrijk om uw relatie op een objectievere manier te zien. U leert te stoppen met het ‘schuldspel’. Elk koppel en elke relatie is anders. Zo ook de problemen binnen de relatie. Zo zullen paren die financieel worstelen onder verschillende soorten situationele stress komen te staan dan paren die geen financiële problemen hebben. Daarom is het belangrijk “gegevens” te verzamelen over de interactie tussen de partners door te kijken hoe ze op elkaar inwerken. Verschillende therapeuten zullen verschillende strategieën gebruiken, maar zolang ze zich richten op het veranderen van de manier waarop de relatie wordt begrepen, kan het paar elkaar en hun interacties op een meer adaptieve manier gaan zien.

Belangrijk voor een goede relatie: Gevoelens uiten

Wanneer één partner in een relatie zijn of haar gevoelens niet wil of kan uiten, loopt u als stel een groter risico emotioneel ver weg te raken en daardoor uit elkaar te groeien. Relatietherapie helpt u bij het naar voren brengen van emoties en gedachten waarvan u bang bent deze te uiten naar de partner. Sommige partners die er niet in zijn geslaagd om “veilige” emotionele gehechtheid te ontwikkelen in de kindertijd hebben onvervulde behoeften die ze dreigen over te nemen in hun volwassen relaties. Ze zijn bang hun partners te laten zien hoeveel ze nodig hebben, omdat ze bang zijn dat deze hen zal afwijzen. U leert uw ware gevoelens uit te drukken op een manier die u en uw partner uiteindelijk dichter bij elkaar zal brengen.

Verder zijn een effectieve communicatie van belang voor het welslagen van een relatie. Zo kunt u bijvoorbeeld geleerd krijgen om actiever en empathischer te luisteren naar elkaar. Stellen met een lange geschiedenis van wederzijdse kritiek kunnen echter een andere aanpak vereisen dan degenen die tegen elke prijs proberen conflicten te vermijden.

Wanhoop dus niet

U ziet, u hoeft zeker niet in wanhoop uw relatie op te geven als uw situatie somber lijkt. Neem daarom gerust geheel vrijblijvend contact op met Quint Relatietherapie in Lunteren, gemeente Gelderland.

https://quintrelatietherapie.nl/