Meeting cafe
Society / Relationships

De leukste sportschool past in je achtertuin

Eindeloos op en neer op de trampoline. Misschien deed je het wel toen je een kind was. Als kind was er natuurlijk niets leuker en je ouders vonden het vast ook even fijn dat ze ‘geen kind meer aan je hebben’. Maar uit onderzoek blijkt dat het niet alleen voor kinderen interessant is om trampoline te springen. Nee, wij als volwassenen zouden ons er ook mee bezig moeten houden. En wel hierom: het is super-super-super-gezond! We begrijpen dat je soms even geen zin meer hebt in de sportschool. Iedere keer dezelfde apparaten en oefeningen. Maar als alternatief zou je een trampoline serieus moeten overwegen. Mag zo’n grote zijn. Een kleintje biedt je ook al veel voordelen.

Op het internet zijn talloze filmpjes te vinden met workouts voor op de trampoline. En dat is niet voor niks natuurlijk. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal is er bijna niets zo goed voor je als even springen op de trampoline. Het is een workout voor je hele lichaam. Je gebruikt spieren door je hele lichaam en bovendien is het efficiënt sporten. Twintig minuten trampolinespringen zou qua inspanning gelijk staan aan een uurtje een sport als hardlopen of voetbal. Bang voor je gewrichten hoef je ook niet te zijn. De veren in de trampoline vangen de schokken op die je bij het hardlopen zelf moet dragen. Voor mensen met wat mindere knieën kan trampolinespringen dus een uitkomst zijn. Je bent vet aan het verbranden dus je valt er net zo goed van af. Je kan je lichaamshouding en coordinatie verbeteren en de meeste mensen worden er nog blij van ook.

 

Je kunt een trampoline kopen online. Als je er al eentje hebt, dan moet je de springmat trampoline even checken. Wanneer je trampoline in orde is en goed veilig is ben je ready to go!

https://www.trampolines.nl