Meeting cafe
Society / Relationships

Tips bij het onderhouden van leren schoenen

Omdat we binnen opgesloten zitten door de coronamaatregelen van de tweede kamer, heb je uit verveling het hele internet afgezocht naar het perfecte paar leren schoenen. Leren schoenen zijn altijd vrij prijzig vanwege het leer. Omdat de schoenen prijzig zijn wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk mee gaan. Je kan ze nu waarschijnlijk toch en tijdje niet dragen omdat we niet naar buiten mogen, maar als straks de samenleving weer terug naar normaal gaat kan jij je mooie leren schoenen weer dragen. Om de schoenen zo mooi mogelijk te houden hebben wij deze blog geschreven die je tips geeft bij het onderhouden van leren schoenen.

Tip 1: Onderhoud start bij aankoop

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat je leren schoenen direct bij aankoop al goed moet onderhouden. Vaak beginnen mensen te laat waardoor de schoen al wat schade heeft opgelopen. Zodra je de schoenen heb gekocht moet je ze beschermen tegen vuil en viezigheid. Nieuwe leren schoenen zijn namelijk erg vatbaar. Om de leren schoen goed te beschermen moet je een vuil- en waterafstotende spray kopen die het leer intact houdt.

Tip 2: Gebruik altijd een schoenlepel

Omdat leer makkelijk kan vervormen door bijvoorbeeld de schoen verkeerd aan te trekken, raden wij je aan om gebruik te maken van een schoenlepel. Het gebruik van een schoenlepel zorgt ervoor dat de leren schoen niet helemaal open gerekt wordt en het zelfde geld bij het uit doen van de leren schoen. Gebruik daarom bij het aan- en uit doen altijd een schoenlepel.

Tip 3: Verf de schoen

Als je de schoenen al een tijdje in bezit hebt en het leer begint een doffe kleur aan te nemen? Dit kan je oplossen met lederverf. Lederverf hersteld de kleur van het leer zonder schade aan het leer aan te brengen. Als je suède schoenen hebt kan je dit ook oplossen, alleen moet je dan wel suede verf kopen.

https://www.leerverfshop.nl/