Meeting cafe
Image default
Aanbiedingen

Uw ultieme koopgids voor blenders

KOOPGIDS VOOR KEUKENBLENDERS

Terwijl sommigen zouden zeggen dat een keukenblender niet essentieel is, vertrouwen anderen zwaar op hun blender en zouden verloren zijn zonder een blender. Een blender kan de bereiding van voedsel efficiënter maken, waardoor u tijd bespaart in de keuken. En als je eenmaal begint met het gebruik van een blender, zul je er vaker naar grijpen voor verschillende doeleinden. Een blender kopen lijkt eenvoudig, maar omdat er verschillende types en functies beschikbaar zijn, moet u er goed over nadenken om er zeker van te zijn dat het apparaat aan uw behoeften voldoet.

 Soorten blenders

Er zijn verschillende soorten blenders verkrijgbaar, sommige met basisfuncties, terwijl andere harde levensmiddelen kunnen verwerken of soep kunnen koken. Staafmixers zijn het populairst, met functies, capaciteit en prijzen die variëren afhankelijk van vermogen, functie en mesontwerp. Multifunctionele blenders zijn veelzijdiger, maar ook duur. Staafmixers of dompelmixers hebben meestal de basisfuncties pureren, mixen en mengen, tenzij ze zijn uitgerust met een hakmes of een speciaal mesontwerp. De meeste staafmixers zijn elektrisch, maar snoerloze modellen maken deze keukenmachine nog gebruiksvriendelijker. Staafmixers hebben verschillende functies.

Welke blenderfuncties zoekt u?

Als u een blender wilt waarmee u vooral smoothies en bevroren drankjes maakt, kies er dan een met een vermogen van minstens 500 watt en een ijsvergruizer. Voor ijsvergruizers zijn er blenders met een groot vermogen en blenders met een kleiner vermogen. Voor hak- en maaltaken heb je er een nodig met een hakmes en verwerkingsfuncties. Voor de meeste andere taken, zoals het maken van babyvoeding of het mixen van soepen, is een standaard blender meestal voldoende. Voor zij die altijd in een rush zijn en thuis niet alles kunnen doen, is het beste om een blender aan te schaffen die makkelijk zijn om mee te nemen naar het werk. Voor hun zijn de kleine blender to go het handigst.

Kenmerken blenderkan of -beker

Omdat blenders verschillen in capaciteit, kies er een die het best past bij uw behoeften. Kannen zijn er in glas of plastic, de duurdere modellen meestal in glas, terwijl de budget- of dispenseblenders meestal plastic potten hebben. Staafmixers voor persoonlijk gebruik hebben meestal plastic bekers. Het ontwerp van de tuit is niet overal hetzelfde. Voor het beste schenkresultaat kiest u een blender met een opvallend gebogen schenktuit. Met een platte schenktuit wordt schenken moeilijk en rommelig. Sommige blenders hebben geen schenktuit en schenken alleen uit een hoek van de kan, wat moeilijk is zonder te druppelen. Een roestvrijstalen mes is sterker en duurzamer, vooral voor het fijnmalen van ijs.

Dompel- of staafmixers kenmerken

Dompelmixers of staafmixers zijn anders dan staafmixers voor in een potje. Ze worden vaak staafmixers genoemd en bieden het gemak van blenden, pureren en mixen in een kom of een hete pan op het fornuis. Omdat ze een kleinere mesvoet hebben, kunnen ze gemakkelijker kleinere hoeveelheden verwerken. Ze zijn compact en kunnen gemakkelijk in een lade worden opgeborgen, en sommige modellen hebben handige wandrekjes. Ze zijn verkrijgbaar met elektrische of snoerloze aandrijving en ideaal voor het pureren van gekookt voedsel, het crèmeren van soepen, het mixen van een drankje en andere toepassingen. Sommige handmodellen hebben uitgebreide functies zoals het crushen van ijs of bevatten hakaccessoires.

 Prijzen vergelijken

Hoe meer functies in plaats van snelheden een staafmixer heeft, hoe hoger de kosten. Beslis eerst welk type blender u wilt en zoek dan naar de functies die voor u het belangrijkst zijn. Overweeg ook het voordeel van bepaalde accessoires, die u later de aanschaf van een ander apparaat kunnen besparen. Staafmixers of dompelmixers zijn verkrijgbaar in bedrade of snoerloze modellen, met of zonder hakaccessoires. Staafmixers hebben over het algemeen goede mogelijkheden om ijs te breken.

blender