Meeting cafe
Image default
Aanbiedingen

Verwachting van een huisarts en wat je krijgt!

Verwachting van een huisarts en wat je krijgt!

Het ontwikkelen van een permanente relatie met een huisarts die je vertrouwt en waarbij je zich op je gemak voelt, is een effectieve manier om je gezondheid en welzijn te beheren.

 

Wat is de rol van de huisarts

Een huisarts emmeloord is je eerste aanspreekpunt voor niet-spoedeisende en preventieve medische zorg tijdens de spreekuren.  Huisartsen zijn opgeleid in de geneeskunde en gekwalificeerd om mensen te behandelen voor algemene gezondheidsproblemen, zoals ziekten of verwondingen die niet met receptgeneesmiddelen kunnen worden behandeld.

Een vaste relatie met een huisarts is vaak de meest effectieve manier om je gezondheidszorg te beheren. Hij leert je na verloop van tijd kennen en raakt vertrouwd met je medische geschiedenis. Misschien moet je een paar huisartsen bezoeken voordat je degene vindt die je het meest vertrouwt en bij wie jij je op je gemak voelt.

Als je meerdere zorgverleners bezoekt voor dezelfde of verschillende gezondheidsproblemen, is een huisarts emmeloord de beste persoon om je algemene gezondheidszorg te coördineren.

 

Typische diensten van een huisarts zijn:

  • Diagnose en behandeling van ziekten, pijn en andere aandoeningen
  • Vaccinaties
  • Advies over geestelijke gezondheid
  • Advies over gezinsplanning
  • Wondverzorging
  • Medicatie voorschrijven
  • Schrijven van verwijzingen voor tests of scans

 

Een afspraak maken met een huisarts emmeloord

Wanneer je een afspraak maakt met een huisarts emmeloord krijg je automatisch een korte afspraak (10-15 minuten is standaard). Als je bang bent dat het niet genoeg tijd zal zijn, vraag dan om een lange afspraak. Je kunt dit bijvoorbeeld doen als je voor het eerst een nieuwe arts ziet of als het om een familiebezoek gaat.

Als je zich zorgen maakt over hoe lang je zult moeten wachten, probeer dan je afspraak te maken voor het eerste tijdstip in de ochtend, of het eerste tijdstip na de lunch.

Soms is het vanwege culturele en andere overtuigingen of voorkeuren belangrijk dat iemand een arts of andere gezondheidswerker van hetzelfde geslacht bezoekt. Als dit het geval is, vraag dit dan bij het maken van je afspraak. Als je een tolk nodig hebt, moet je dit ook vragen wanneer je reserveert.

 

Voorbereiding op je doktersafspraak

Om het meeste uit je afspraak met de arts te halen, kan een beetje voorbereiding veel tijd of tegenbezoek besparen. Bedenk wat je uit jouw consult wilt halen. Wil je bijvoorbeeld praten over nieuwe symptomen of heb je een nieuw recept nodig?

 

Praten met je huisarts

Het belangrijkste bij een gesprek met een huisarts emmeloord is dat je eerlijk en open bent. Om je behoeften zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, moet je huisarts een volledig inzicht hebben in jouw medische voorgeschiedenis, alle medicijnen die je gebruikt en jouw leefgewoonten, zoals roken, drugsgebruik, dieet en lichaamsbeweging.

Wees zo specifiek mogelijk over jouw symptomen. Zeg niet alleen dat je een pijnlijke arm hebt, maar leg precies uit waar de pijn zit, wat voor soort pijn het is (dof, kloppend, scherp, stekend, constant, met tussenpozen), en dingen waardoor de pijn beter (zoals warmtepakkingen, rust of verhoging) of slechter (zoals lichaamsbeweging) aanvoelt.

Als een huisarts emmeloord een behandeling aanbeveelt waar jij je niet prettig bij voelt, vraag dan naar de alternatieven en vraag de arts om de voor- en nadelen van elke behandeling uit te leggen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Voor meer informatie over je gezondheid en een gezonde leefstijl bezoek je https://dokterfit.nl