Meeting cafe
Image default
Woningen

Waarom kiezen voor gehard glas in je woning?

Als je op zoek bent naar nieuwe beglazing voor je woning, dan hoef je niet te vrezen. Er zijn voldoende opties beschikbaar. De meeste consumenten zijn bekend met isolatieglas of dubbelglas, maar weten niet of onvoldoende welke voordelen gehard glas met zich meebrengt. Voor bepaalde woningen is gehard glas zelfs verplicht. In deze blog zal daarom aandacht worden besteed aan de voordelen van gehard glas voor je woning. 

Wat is gehard glas eigenlijk? 

Het komt vaak voor dat men ervanuit gaat dat dubbel glas hetzelfde is als gehard glas. Niets is minder waar, want gehard glas heeft een heel andere samenstelling dan dubbel glas of isolatieglas. De laatste twee type glazen bestaan uit twee glasplaten die met elkaar in verbinding staan door edelgas of lucht. Bij gehard glas heb je ook twee glasplaten. Echter zijn deze platen met elkaar samengesmolten en zijn door middel van folie tussen de twee ruiten met elkaar verbonden. Deze folie heeft als effect dat gehard glas minder snel stuk gaat. Wil je de verschillende glazen met elkaar vergelijken? Bekijk dan de glazen van Glasdiscount

Gehard glas voor je woning 

Je zult je misschien afvragen waarom je speciaal gehard glas moet plaatsen in je woning. Waarom kun je niet gewoon andere beglazing plaatsen? Het allereerste waar je rekening mee moet houden is dat dit soort glas in bepaalde gevallen een verplichting is en geen keuze. Denk maar aan ruiten die zich onder 85 centimeter boven de grond bevinden. De kans op doorvallen van het glas is een stuk groter op die hoogte en gehard glas is dan een stuk veiliger.  

Isolerende werking

Naast veiligheid heeft gehard glas ook een isolerende werking. Dit zorgt er indirect voor dat je energierekening aan het eind van de maand aan de mindere kant is. Het zorgt er verder ook voor dat je comfortabeler kunt leven in je woning. Met gehard glas in je woning zorg je ook indirect voor verhoging van de brandveiligheid van je huis. De folie die in het glas is verwerkt heeft een brandvertragende werking. Mocht er brand uitbreken in je woning, dan zal deze minder snel uitbreiden en win je tijd om de brandweer in te schakelen.  De dikte van het glas zorgt er verder ook voor dat het glas niet snel breekbaar is en inbrekers zullen er langer over moeten doen alvorens ze je woning kunnen betreden. Al met al is gehard glas zeker een must in je woning.