Meeting cafe
Society / Relationships

Altijd het juiste salaris

Salaris administratie is een serieuze zaak in iedere onderneming. Het dient daardoor ook uiterst serieus genomen te worden. U betaald namelijk uw werknemers voor het werk dat zij hebben verricht binnen de afgelopen maand, of de afgelopen vier weken. U wil uw werknemers natuurlijk op de juiste manier kunnen betalen zonder dat er een fout wordt gemaakt. Nu denkt u waarschijnlijk het kan toch niet dat er een fout wort gemaakt bij de salarisadministratie. Maar dit gebeurd vaker dan dat u voor mogelijk had durven houden.

Wat er vaak gebeurd is dat het salaris te laat of juist te vroeg wordt over gemaakt. Maar ook dat het te weinig is of juist te veel. Dit zijn allemaal kleine slordige foutjes die gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Hiermee creëert u een win-win situatie. Zo krijgt de werknemer het juiste bedrag aan salaris en op het juiste moment, en dan scheelt dit u uiteindelijk geld voor het rechtzetten van de fouten en irritaties.

Naast de mogelijke fouten die gemaakt kunnen worden met de salarisadministratie, gaat er ook veel tijd in zitten in het verwerken van de gegevens, de berekeningen en daarnaast ook de administratie hiervan. Het is van belang, en helemaal als het gaat om een groot bedrijf, dat alles juist, tijdig en betrouwbaar is genoteerd.

Naast het feit dat alles van de salarisadministratie juist moet zijn, wegen er nog een aantal andere factoren aan mee. Hierbij kunt u denken aan de verzuim cijfers, maar ook verlof en vakantie dagen/aanvragen, arbeidscontacten en diploma’s. Maar ook andere zaken zoals verjaardagen en jubilea kunnen hier een rol bij spelen.

Om alles een stukje overzichtelijker en gemakkelijker te maken zijn er bepaalde salarissoftware ontwikkeld om 24/7 inzicht te hebben in de verwerking van salarisadministratie maar ook HR salarisservice software kan hier bij helpen, zoals bovengenoemd. Op deze manier kan op een overzichtelijke manier gewerkt worden aan salarisadministratie, loonadministratie en het bijhouden van HR zaken zoals contracten en vakantie- en verlofaanvragen. Daarnaast kunnen berekeningen salaris gedaan worden. Deze kunnen direct doorgevoerd worden naar de salarissoftware zodat deze het beste overzicht genereren voor een optimale verwerking van lonen.

http://www.cbbs.nl/