Meeting cafe
Image default
Hobby en vrije tijd

De perfecte invulling voor een weekend in Drenthe

Soms is het gewoon eens tijd om er even tussenuit te gaan. Dit kun je doen door op vakantie te gaan, maar soms doet een weekend weg in eigen land ook al heel veel goeds. Veel mensen vergeten hoe mooi ons eigen land is en daarom lees je in deze blog hoe jij een weekend Drenthe compleet kunt maken.

Overnachten in Drenthe

Als je dan even weggaat moet je het natuurlijk ook goed doen. Bij zo’n weekend hoort dan ook een heerlijke overnachting waarbij je jezelf volledig in de watten kan leggen. Boek bijvoorbeeld een hotel in Drenthe voor één nacht of boek er twee voor de volledige ervaring. Zo voelt het net alsof je een weekje weg bent geweest. Wakker worden tussen de natuur terwijl je geniet van een heerlijk ontbijtje. Wie wil dat nou niet?

Stap op de fiets

Om de prachtige natuur vervolgens te ontdekken kun je op de fiets stappen. Drenthe kent genoeg mooie fietsroutes waarbij je verschillende mooie stukken natuur tegenkomt. Je kunt je eigen fiets meenemen of bijvoorbeeld een fiets huren om het fietsen in Drenthe tot een echte ervaring te maken. Naast de fietsroutes zijn er voor de mensen die liever te voet gaan ook veel wandelroutes om te volgen. Zo kun je zelfs aan wandelyoga doen waarbij je tijdens het wandelen ook verschillende oefeningen doet.

Geniet van heerlijk eten en drinken

Bij zo’n korte vakantie mag natuurlijk een hapje en een drankje niet ontbreken. In Drenthe vind je een groot aanbod in verschillende restaurants en andere leuke tentjes om iets te drinken. Als het gaat om genieten van een drankje of een hapje, dan bent u in Drenthe aan het juiste adres. De regio heeft een grote verscheidenheid aan verschillende plekken waar u kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes. Tijdens zo’n korte vakantie mag een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbreken. In Drenthe vind je een groot aanbod aan verschillende plekken waar je kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes. Zo kun je genieten van een heerlijk stukje vlees bij één van de grillhuizen of kun je voor de culinaire keuken gaan en kiezen voor een sterrenrestaurant.