Meeting cafe
Society / Relationships

het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente

Het is altijd fijn wanneer de zon schijnt. Als de temperatuur hoger ligt voelt iedereen zich vrijer. Mensen gaan er op uit, gaan naar buiten, het strand of lekker wandelen. Een prachtige fietstocht maken of zo iets dergelijks. Het enige nadeel aan het warme weer lijkt echter soms de warmte te zijn.

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar dat is toch vaak een veelgehoorde klacht tijdens de zomer. Dat het ‘zo warm niet had gehoeven’. En dit artikel gaat niet perse over de zomer maar meer over hoe Nederlanders, en in veel gevallen eigenlijk iedereen op deze wereld, vaak ontevreden zijn over iets waar ze eerder juist tevreden mee zijn. Laat me het uitleggen. Op het moment dat het regent, het koud is en het waait, dan wensen mensen warmte, windstilte en gewoon geen wolkje aan de lucht. Maar op het moment dat het daadwerkelijk warm is, er geen wind te bekennen is en de wolken met de noorderzon vertrokken zijn, is het ook niet goed.

Dat komt eigenlijk omdat je nooit weet wat je mist, tot je het pas kwijt bent.

Dit heeft te maken met het feit dat op het moment dat je in het bezit van iets bent het lastig is je voor te stellen hoe een andere situatie zou zijn. Maar in het geval van die regen, klinkt dat toch aantrekkelijker. Vergeleken met de situatie waarin je verkeerd is zon altijd beter. Maar wat je je toen niet voor kon stellen was de hitte, het zweten, de benauwdheid. En als je dan in die benauwde situatie zit klinkt die verkoelende regen weer beter. Het is dus niet perse iets verkeerds. Het is gewoon een gebrek van de mens in inlevingsvermogen. In de zon dus maar petten dragen en ik de regen een cap kopen.

https://www.snapbacks.nl/