Meeting cafe
Society / Relationships

Hoe werf je kandidaten voor de juiste vacature?

Het werven van kandidaten bij een functie voor de gemeente kan best lastig zijn. Veel jongeren zien een baan bij de gemeente als een saaie uitdaging met weinig doorgroei mogelijkheden. Om de jongeren te motiveren voor de vacature moet er dus meer aan te pas komen dan een standaard vacature tekst. Weken bij gemeente staat niet hoog op hun lijst en daarom is er een andere aanpak nodig. Hoe precies? Dat gaan wij je vertellen in deze blog.

Om iemand te kunnen werven voor een vacatures gemeente  moet een er functieprofiel, een vacaturetekst en een wervingsmethode gekozen worden. Via deze instrumenten kom je in contact met je potentiele kandidaat.

Functieprofiel

In het functieprofiel worden de taken van de toekomstige werknemer beschreven. Daarnaast staan de verantwoordelijkheden en de bevoegdheden in het functieprofiel. Het is belangrijk om zo goed mogelijk te informeren wat er van de kandidaat verwacht wordt. Schets duidelijk verwachtingen en doe geen beloftes die niet na gekomen kunnen worden. Daarnaast is het als bedrijf goed om je te verplaatsen in de potentiële kandidaat. Denk daarbij aan de volgende vragen: wat wilt de kandidaat weten over het bedrijf? Wat zal hem te wachten staan? Wat houdt zijn functie precies in?

Vacaturetekst

Aan de hand van het functieprofiel wordt er een vacaturetekst gemaakt. Om de kandidaat enthousiast te krijgen moet er niet al te serieus geschreven worden. Gebruik humor om de aandacht van de kandidaat te krijgen. Meld geen onnodige dingen zoals een 9 tot 5 mentaliteit want dat is het laatste wat de kandidaat wilt lezen. Wees creatief en zorg dat alles duidelijk vermeld staat in de vacature, zodat er geen onduidelijkheden zijn tijdens het sollicitatie gesprek. Ook moet je ervoor zorgen dat er niet taalfouten in de tekst staan. Dat komt niet professioneel over en schikt af. De tekst moet een soort overtuigende tekst zijn waar de kandidaat warm van wordt.

 

https://professionalpartners.nl/