Meeting cafe
Society / Relationships

Wel of geen afscheidscadeau kopen voor je collega?

Of je wel of geen afscheidscadeau moet kopen voor je collega is een vraag die vele collega’s vast meer dan eens door het hoofd is gegaan. Of je nu wel of niet besluit om je baas, collega, vriendin, assistent of boekenliefhebber een cadeau te geven, tips kun je altijd gebruiken.

Afscheidscadeau collega van een groot of klein bedrijf?

Een afscheidscadeau voor een collega binnen een groot bedrijf betekent al gauw dat je hem of haar helemaal niet kent. Vooral wanneer er meerdere afdelingen binnen het bedrijf zijn. Voel je in zo’n situatie vooral niet verplicht om voor het afscheid van de vrouw op de afdeling financiën wiens naam je nauwelijks kent, een cadeau te kopen. Werk je voor een klein bedrijf of start-up dan verandert dat de zaak en is het wel zo leuk iets speciaals te doen. Een afscheidscadeau voor je directe collega met wie je dagelijks te maken hebt, vraagt echter ook om langer en beter na te denken over het cadeautje dat je geeft. Of de mensen met wie je geregeld een klein praatje maakt tijdens je pauze en met wie je een leuk contact hebt. Denk dan zeker eens aan Jilster. Een mogelijkheid om online, alleen of met meerdere collega’s een uniek geschenk samen te stellen. Een afscheidscadeau voor je collega via Jilster is een geschenk uniek in zijn soort en heel persoonlijk.

Hou vast aan je budget

Stel een redelijk (eventueel gezamenlijk) budget vast. Het voorkomt dat je buitensporige dure aankopen voor je collega’s doet en voorkomt een schok onder je andere collega’s. Buitensporig dure cadeaus schept verwachtingen bij uw andere collega’s. Bij Jilster stel je al een heel persoonlijk tijdschrift samen vanaf iets meer dan € 25. Een poster op A-4 formaat maak je al voor nog geen € 6. Kleine prijsjes voor een groots gebaar omdat het altijd een persoonlijk geschenk is. Een geschenk dat alleen daarom gewaardeerd wordt, en niet vanwege de prijs.

Pas op voor té persoonlijk

Hoewel je sommige van je collega’s wellicht als vrienden ziet, kun je beter oppassen voor het kopen van cadeautjes die té persoonlijk zijn. Zoals cadeaus op Valentijnsdag in de vorm van Parfum, bloemen of lingerie. Geef ook zeker geen cadeautjes waarbij je collega’s het idee krijgen dat je wilt dat ze moeten veranderen: Cadeaubonnen voor kapsalons bijvoorbeeld suggereren dat ze een nieuwe stijl nodig hebben. Bodylotion kan vraagtekens zetten bij hun hygiëne. Ook al koop je een cadeau voor iemand anders, het is een duidelijke weerspiegeling van wie je bent en wat je van anderen vindt. Met Jilster zit je dan duidelijk altijd goed. Persoonlijk maar ook weer niet té. Succes verzekerd.