Meeting cafe
Society / Relationships

Tips voor de aller eerste date

Veel singles vragen zich af hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op een eerste date. Er zijn tientallen tips die relevant zijn om je goed te kunnen voorbereiden op een date. Zowel jongeren als ouderen willen graag dat het een geslaagde date wordt en hier een vervolg op komt. Dit artikel geeft een paar succesvolle tips om een eerste date soepel te laten verlopen. Daardoor wordt het een stuk leuker om te gaan daten zonder dat de zenuwen het overnemen. Meer tips en tricks zijn altijd te vinden op diverse datingsites die er voor zorgen het jou gemakkelijker te maken

Tips voor een eerste date

Diverse plekken zorgen ervoor dat er ergens een date kan plaatsvinden. Uit onderzoek blijkt dat restaurants en bioscopen het beste uit de test komen. De reden hiervoor is dat singles in een fijne sfeer terecht komen en hier zich zelf kunnen zijn. Ten alle tijden vinden beide partijen het belangrijk als de persoon gewoon zichzelf blijft. Naast deze plekken zijn er ook meer laagdrempelige manieren om te kunnen daten. 

Kom niet te laat!

Één van de belangrijkere punten is natuurlijk niet te laat komen. De jongere generatie heeft hier af en toe wel is een handje van. Het is belangrijk dat beide partijen op tijd zijn, dit is belangrijk voor een goede eerste indruk. Liever 5 minuten te vroeg dan te laat, de eerste indruk is namelijk de beste indruk die je kan achter laten. Je moet er natuurlijk wel zin in hebben!

De eerste indruk

Het is belangrijk om te letten op de volgende punten:

  • Kleding
  • Stiltes
  • Te enthousiast 
  • Wees niet onzeker

Normale kleding of chique, dat is zal een goede eerste indruk achterlaten! Daarnaast kan het wel is voorkomen dat er stiltes vallen, dit is helemaal niet zo erg, zorg er wel voor dat dit niet elke keer gebeurd. Singles hebben ook snel genoeg door of je oprecht enthousiast bent of niet, wees daarom jezelf en doe niet alsof. Naast deze 3 tips is het ook belangrijk om niet onzeker te zijn, tenslotte is de ander persoon waarschijnlijk net zo nerveus!

Dromen, ambities, passie en verleden

Gespreksonderwerpen bij een eerste date zijn altijd lastig, daarom is het belangrijk om vooraf eens na te denken waar je het over kan hebben. Recent onderzoek van het CBS heeft aangetoond dat gespreksonderwerpen over dromen, ambities en passie het beste werken! Hier kan je namelijk veel verschillende aanknopingspunten vinden om dieper in te gaan op een onderwerp. Wat singles daarnaast ook altijd wel aantrekt, is een beetje mysterieus te zijn. Hierdoor laat je bepaalde vragen open en kan je een vervolgdate plannen. Dit alles om elkaar nog beter te leren kennen!

Dit zijn slechts enkele tips die jou op weg helpen een aangename date te hebben, daarnaast geven datingsites zoals Parship ook graag tips voor een eerste date. Hierdoor ben je zeker van fijn en aangenaam contact!